Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Od dawna nie aktualizowałem systemu i w końcu przyszedł na to czas. Niestety napotkałem pewien problem:
# aptitude -f safe-upgrade Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Uzupełnianie niespełnionych zależności... Uzupełnianie niespełnionych zależności... Uzupełnianie niespełnionych zależności... Uzupełnianie niespełnionych zależności... Uzupełnianie niespełnionych zależności... Uzupełnianie niespełnionych zależności... Uzupełnianie niespełnionych zależności... Uzupełnianie niespełnionych zależności... Uzupełnianie niespełnionych zależności... Następujące pakiety mają niespełnione zależności: libgd2-noxpm: Jest w konflikcie z: libgd2 który jest pakietem wirtualnym. Jest w konflikcie z: libgd2-xpm ale zaplanowana jest instalacja wersji 2.0.36~rc1~dfsg-3. libgd2-xpm: Jest w konflikcie z: libgd2 który jest pakietem wirtualnym. Jest w konflikcie z: libgd2-noxpm ale zainstalowana jest wersja 2.0.36~rc1~dfsg-3.
Nie pomaga próba wstrzymania ani usunięcia (właściwie to nie są zainstalowane) żadnego z tych pakietów.
Jaka gałąź?
Testing.
Daj jeszcze:
dpkg -l | grep libgd2
Dopisek: ponieważ znikam na kilka dni, od razu napiszę co miałem napisać w kolejnym poście — spróbuj
aptitude install libgd2-noxpm libgd2-xpm-
lub
aptitude install libgd2-noxpm- libgd2-xpm
Zależnie od tego którą wersję masz aktualnie lub mieć chcesz.
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-08-18 10:03:37)
Dzięki, azhag.
Miałem libgd2-noxpm. Pomogło jego usunięcie i instalacja libgd2-xpm. Teraz 732MB upgradu do pobrania (~8h) :)