Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Dostałem 3 komputery (z niemieckim Windows-em) i mam problem z zalogowaniem się do systemu. Gdyż jest włączone logowanie do domeny. Jak można wyłączyć logowanie do domeny?
wyłączyć logowanie bez logowania czy po zalogowaniu .. bo jak po to jak nie możesz jak możesz się zalogować a jak bez logowania to .. :D
Po wspisaniu loginu i hasła dostaję komunikat (po niemiecku), że nie może nawiązać połączenia z domeną. I właśnie chcę wyłączyć logowanie przez domenę, ale przez środowisko graficzne windowsa nie zrobię tego.
W polskiej wersji przy oknie logowania jest przycisk/menu rozwijane , gdzie można zmienić, czy loguje się do domeny czy na komputer lokalny. Piszę z pamięci, mogę sprawdzić jutro w pracy, ale odpowiem dopiero w piątek (praca - wtedy kończę).
andreq masz rację ale jak dobrze pamiętam za pomocą acl można zezwolić tylko do logowania do domeny. Ja bym sprubował pakietem ERD Commander tam moze będzie można zmienić sposób logowania, hasła zmienia się w 10 sekund :)
andreq dobra jak sprawdzisz to odpisz.djjanek twój sposób jutro sprawdze. Hasło administratora to zmieniałem tym sposobem http://www.tweaks.pl/czytaj,resetowanie_hasla_konta … tora,399.html, ale nie wszystkie konta użytkowników mi znalazł (tylko konto administratora i gościa a konta domenowe nie znalazł mi).
W ekranie logowania na dole po prawej jest przycisk opcje, po jego naciśnięciu pojawia się dodatkowa lista wyboru (pod miejscem na wpisanie hasła). Z tej listy wybierasz czy chcesz się zalogować do domeny czy do grupy roboczej (czyli tego komputera). Ponieważ hasło administratora zmieniłeś/zresetowałeś to po wybraniu grupy roboczej powinieneś bez problemu zalogować się do komputera. Pod tą lista powinieneś mieć odznaczony "kwadracik".
PS. kont domenowych nie znalazł, bo ich nie na na kompie, są na kontrolerze domeny.
Już sobie poradziłem z logowaniem. A jeszcze mam takie pytanie czy jest możliwość zmiany języka na polski. Ściągałem pakiet do spolszczenia ( Windows_XP_MUI_Pack_PL ), ale on wogóle nie działa bo z tego co się doczytałem na google to on działa tylko jak się ma windowsa z angielskim językiem. A przejdzie taki myk jak będę instalował orginalnego windowsa PL i wpiszę klucz z niemieckiego windowsa?
lukaz1987 napisał(-a):
A przejdzie taki myk jak będę instalował orginalnego windowsa PL i wpiszę klucz z niemieckiego windowsa?
Po telefonie do MS - przejdzie. Ale system będzie nielegalny. To tak jakbyś w DE kupił niemiecką książkę i w PL domagał się tej książki za darmo po polsku.
To mnie nie ratuje muszę mieć oryginalny system.
a moze poprostu
rozwinac to menu przy logowaniu ustawic ze nie do domeny
i
login: administrator
haslo: [dupa admin niepotrzebuje hasla bo jest najlepszy^^]
albo
tryb awaryjny i cos tam przestawiamy, a konkretnie [control panel\mane kompuer\komputer name\ Editiren\[odznacziren domain]]
edit.
ups moja nieuwaga :(
Ostatnio edytowany przez blinki (2009-10-17 23:00:50)
blinki a przeczytałeś dokładnie posty napisane w tym temacie? Problem został rozwiązany dzięki Rumi, andreq, djjanek.