Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, ostatnio zmontowalem pro serwer ze starych czesci i zainstalowalem debiana. Tylko mam taki klopot, mam zamiar wszystko skonfigurowac ale tak konkretnie. Czy moze mi ktos napsiac od czego zaczac a na czym skonczyc ? Nie chodzi mi o caly tutek tylko o kolejnosc konfiguracji. Wlasciwie na serwerze ma byc tylko LAMP :)
Pozdrawiam
P.S Sry za brak pl znakow ale akurat taki moment :(
aptitude install apache2 mysql-server-5.0 libapache2-mod-php5 php5-mysql php5-gd
Zawsze instalowalem tak:
aptitude install apache2 mysql-server php5
Nie znam tych pakietow dokladnie:
libapache2-mod-php5 php5-mysql php5-gd
Domyslame sie ze to jest pewnie to samo ze sprecyzowaniem na wersje itp. Ale mniejsza rozumiem ze po instalacji konfiguracja tej bandy ale co dalej?
Luke napisał(-a):
Kod:
libapache2-mod-php5 php5-mysql php5-gdDomyslame sie ze to jest pewnie to samo ze sprecyzowaniem na wersje itp. Ale mniejsza rozumiem ze po instalacji konfiguracja tej bandy ale co dalej?
pierwszy powinien sam się doinstalować php5-mysql takze jak instaluujesz php i mysql z ostatni to do obsługi grafiki pod php
Ok powiedzmy że nawet skonfigurowałem LAMPA ale co dalej ? Jakiś iptables, ssh czy co ?:D I do tego jakiś panel darmowy do www, najlepiej chyba webmin?
Pozdrawiam
ispcp (www.isp-control.net) jest powiedzmy niezły*.
* Straszny badziew, ale darmowy i w miarę działa.
Ostatnio edytowany przez urug (2009-08-09 21:18:02)
Także jest open panel http://www.openpanel.com/
A czy ktoś z Was ich używa ?:D
Ja używałem webmina, a open panel nie używałem.
Luke napisał(-a):
Ok powiedzmy że nawet skonfigurowałem LAMPA ale co dalej ? Jakiś iptables, ssh czy co ?:D I do tego jakiś panel darmowy do www, najlepiej chyba webmin?
Pozdrawiam
Jasnowidzami nie jesteśmy, określ się co chcesz uzyskać tym serwerem
urug napisał(-a):
Pewnie to co wszyscy, wielka firma hostingowa z tysiącami klientów :-)
Taaaaa.... kolejny spamodawca...
Nie, prywatny serwer na www i ew może jakiś serwer do cs-a 1.6 :)