Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Używam lennego z gnome. Okazuje się, że brasero to niezły pis of szit :) Nie chce mi wypalać obrazów iso na płytach dvd. Po prostu przycisk "nagraj" jest nieaktywny. Problem występuję zarówno na i386 jak i x86_64. Jestem zły, bo żeby wypalić płytę, musiałem dociągnąć xfburn. Sam programik jest zgrabny, płytę wypalił, ale na kiego grzyba mi pół thunara? Ratujcie, bo nie wiem co robić!! ;)
Użyj gnomebaker albo naucz się składni do growisofs :)
Wybieram gnomebakera :) Na razie go nie sprawdzę, bo nie mam czystych płyt...
ija:~$ aptitude search gnomebaker i gnomebaker - Aplikacja do tworzenia płyt CD/DVD dla środowiska GNOME ja:~$ aptitude search brasero i brasero - CD/DVD burning application for GNOME
O co kaman? Dlaczego akurat brasero jest domyślne?
I tak nic nie przebije k3b
Ostatnio edytowany przez panjandrum (2009-08-08 03:17:48)
growisofs -dvd-compat -Z /dev/dvd=image.iso
panjandrum napisał(-a):
I tak nic nie przebije k3b
Nie mieszam bibliotek. W moim domu nie ma miejsca dla qt!!!
;)
@rychu Wolę jednak klikalne. Nie jestem jedynym użytkownikiem a i ja szybko zapominam. Za miesiąc będę chciał coś szybko nagrać i będę musiał zacząć od szukania tego wątku ;)
ippo76 napisał(-a):
Nie mieszam bibliotek. W moim domu nie ma miejsca dla qt!!!
Qt jest w porządku, gorzej z kdelibs.
azhag napisał(-a):
Qt jest w porządku, gorzej z kdelibs.
Nie przeczę, ale gdzieś po drodze nabrałem przekonania (tułając się po forach), że mieszanie bibliotek w systemie obciąża go dodatkowo, np. przez uruchomienie k3b w gnome. Przesąd?
ippo76 napisał(-a):
mieszanie bibliotek w systemie obciąża go dodatkowo, np. przez uruchomienie k3b w gnome. Przesąd?
To jest przypadek aplikacji zależnej od kdelibs, tutaj faktycznie w tle uruchamiasz pół KDE. Co innego aplikacja w czystym Qt, bez zależności od kdelibs, np. arora, psi, qmmp, bsc — ich uruchomienie jest praktycznie niezauważalne.
Qt != KDE
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-08-08 12:05:13)
Korzystam z k3b od zawsze i nie narzekam super programik.
ippo76 napisał(-a):
Za miesiąc będę chciał coś szybko nagrać i będę musiał zacząć od szukania tego wątku ;)
Nie.
Tworzysz sobie w jakims programie do notatek wątek z najważniejszymi poleceniami i po sprawie.
Szybciej w konsoli nagrasz niz wyklikasz.
P.S. Na K3b nie raz się zawiodłem więc już od dłuszego czasu nie używam.