Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Po dłuższej przerwie znowu dostępne są biblioteki umożliwiające uruchomienie aplikacji 32bitowych na maszynach z 64bitowym systemem.
Można w końcu wine zainstalować :)
kodzik napisał(-a):
Po dłuższej przerwie znowu dostępne są biblioteki umożliwiające uruchomienie aplikacji 32bitowych na maszynach z 64bitowym systemem.
Cały czas były dostępne, tyle, że w innej postaci. Działające wine można było zainstalować wprost z 32-bitowego repozytorium przez ia32-apt-get.
kodzik napisał(-a):
Można w końcu wine zainstalować :)
Teraz można zainstalować wine z 64-bitowego repozytorium. Jedyny szkopuł jest taki, że nie działa ;) .
No o to mi chodzi.
A co do wine.. właśnie zauważyłem.. nawet odpalić winecfg ne da rady :| Przedwczesna radość..
Tymczasowe obejście problemu.
cd /root/ wget http://ftp.pl.debian.org/debian/pool/main/u/util-linux/libuuid1_2.16-2.1_i386.deb dpkg -x libuuid1_2.16-2.1_i386.deb /root/libuuid1 ln -s /root/libuuid1/lib/libuuid.so.1.3.0 /usr/lib32/libuuid.so.1
I to pomaga? Bardzo zależy mi na wine.
U mnie działa :) .
We'll see;)
//edit: it's working! Nice :)
Ostatnio edytowany przez kodzik (2009-08-06 18:11:50)