Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#26  2009-07-28 16:27:26

sivadis - Użytkownik

sivadis
Użytkownik

Re: [Samba] Konfiguracja lenny 5.0 <-> WinXP Pro

Dziękuje, uprawnienia już nadałem pełne, bo w sumie masz @:ilin / ma Pan rację. Nie ma sensu tego ograniczać jeżeli ma być dostępne dla XP na drugim PC, znacznie łatwiej zmienić wpis w konfiguracji Samby, bardzo dziękuje również za wskazówkę (Panu) @:niuskowi. Zastosowałem od razu po przeczytaniu. Naprawdę dziękuje za cały ten czas i energię którą wkładacie w to żeby mi pomóc. Teraz po restarcie całego Debiana w Nautilusie mam coś takiego

http://img216.imageshack.us/img216/1696/zrzutekranumvz.th.png

Są trzy komputery (Z czego w sieci są tylko dwa ?!) Z czego na komputer z XP (echelon) mogę wejść bez problemu. Na swój Debianowski już za chiny wyświetla że ,,Niestety nie można wyświetlić całej zawartości folderu Sieć windows:ikarus. Najbardziej zastanawia mnie ten trzeci bo przecież nie ma go zadeklarowanego nawet w pliku konfiguracyjnym Samby, A fizycznie po kablu (nie używam Wi-Fi bo nawet go nie mam) do routera podłączone są tylko dwa PCty. Co znów jest nie tak ?

Pozdrawiam

Stopka forum