Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
witam
natrafilem na error 15 w grubie gdy podpialem karte telewizyjna do stacji. Pierwszy raz udalo mi sie zalogowac do systemu, tylko zle podpialem myszke i klawiature wiec zrobilem twardy restart. no i wyskoczyl error 15. nie wiem zbytnio co mam zrobic. mam do dyspozycji plyte debian rescue ale nie wiem za bardzo jak mam ja wykorzystac.
nie wiem czy moze miec to znaczenie ale karte tv wpialem w dziure PCI gdzie wczesnij byla muzyczna karta. po prostu zamienilem miejsce PCI karty muzycznej.
ale to raczej nie powinno miec za znaczenie.
możliwe, że podczas wkładania nowej karty wyciągnąłeś jakiś kabel z dysku albo z płyty
albo przy twardym resecie uszkodzil sie fs ... polecam odpalenie jakiegos live zrobienie fsck i przeinstalowanie gruba albo z chroot albo poprzez:
grub-install --root-directory=/mount/point/of/root/fs --recheck
witam
w koncu sie udalo uporac. Kabelki mi sie poluzowaly w skrzynce albo cos zle bylo docisniete. Rozebralem stacje i ruszylo. Dzieki za pomoc.
pozdrawiam
Strony: 1