Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Tak, od czasu do czasu, zawsze mi coś wyskoczy z bindem. Ma skonfigurowanego binda z jedną domeną, działa ok, poczta też, jednak nie działa mi ona jeśli użyje www w adresie. Sama domena odpowiada ok.
Plik strefy wygląda tak:
$TTL 86400 $ORIGIN domena.pl. @ IN SOA dns.domena.pl. root.domena.pl. ( 2009051229 43000 3600 1209600 86400 ) @ IN NS dns.domena.pl. @ IN NS fns1.sgh.waw.pl. @ IN NS fns2.sgh.waw.pl. @ IN MX 10 mail mail IN A 87.98.135.* @ IN A 87.98.135.* dns IN A 87.98.135.* www IN A 87.98.135.*
Dlaczego domena nie odpowiada przez www.domena.pl, a jedynie przez domena.pl. Jak sprawdzam www z poziomu serwera dostaje:
Host www.domena.pl not found: 3(NXDOMAIN)
Jakieś pomysły / sugestie? Będę wdzięczny.
a nie powinno byc
www IN CNAME domena.pl.
?
Sprawdziłem to już wcześniej, ale dla pewności sprawdziłem i teraz - po zmianie jaką zasugerowałeś - nadal to samo - nie widzi domeny z www.
Naprawdę, nikt nie licząc kolegi powyżej nie ma pomysłu, gdzie zrobiłem błąd / co zrobić, żeby działało?
Przepraszam za wiadomość, jedną pod drugą.
Dzięki, w takim formacie jak podałeś działa dobrze.