Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
czy ktos z was spotkal sie jeszcze z takim dziwnym stanem. musze sie dwa razy logowac zeby byc zalogowanym. tzn. jak zrobie to raz to niby pisze na dole ze jest zarejestrowany rybek ale u gory nie ma wzmianki o tym ze jestem zalogowany typu: wyloguj[rybek]. takze nowe wiadomosci nie sa zaznaczone. natomiast jak drugi raz sie zaloguje to widac ze juz jestem zalogowany ale wiadomosci nowe juz sa przeczytane, tak jakby poprzednim razem cos zadzialalo :(. ki diabel?
Czasem tez mam podobne jaja, nie zdarza mi sie to czesto, ale spotkalem sie juz z czyms takim i nie mam pojecia od czego to zalezy.
pozdro
jak sie teraz logowalem zeby sprawdzic odpowiedz to wsio bylo ok. nie wiem w jakich okolicznosciach zdarza sie ten blad.
W kazdym razie to niezalezne od wersji phpBB, tu na forum jest 2.0.8, na poczatku myslalem ze moze przez to, ale bawilem sie u siebie na 2.0.10 i czasem podobnie sie krzaczylo :/ To moze to wina przegladarki? Ja uzywam firefoxa.. ale moglbym przysiadz ze natrafilem na to tez pod winda, a tam byl conajwyzej IE :/ Dziwny problem, w domu mam automatyczne logowanie do forum to mam spokoj z tym :)
pozdro
ja uzywam tylko firefoxa i czasami jest ok. czasami jak teraz na przyklad nie :(. moze sprobuje z automatycznym logowaniem. zobaczymy jak bedzie dzialalo.
ja probowalam na roznych przegladarkach i chyba to nie zalwrzy od przegladarki... bo czasmi sie zdarzalo przy logowaniu wlasnie to co opisal rybek.. moze w tej wersji phpBB 2.0.10 nie poprawion tego bledu..
Mnie też się to zdarzało - logowałem się z róznych kompów i różnych przeglądarek. Teraz zrobiłem tak że zaznaczam ten kwadracik o logowaniu automatycznym i już od dłuższego czasu mam spokój - skądkolwiek się loguję
ja jako admin to wam powiem co sie dzieje ;]
jest to problem ciasteczek
zawsze kiedy niemasz tego ciasteczka to sie loguje dobrze
a kiedy logujesz juz sie kolejny raaz z tego kompa to masz juz to ciasteczko co prawda teoretycznie przeterminiwanie (przydatnosc do sporzycia ciasteczka w configu jest wpisane 600 sekund czyli 10 minut)
rozwwiazanie jest banan analnie proste ;]
wystarczy przed logowaniem wykasowac ciasteczka posiadane przez przegladarke
w MsIE dajemy narzedzia/opcje internetowe/ przycksk "usun pliki cookie"
dziekuje ;]
Wepter ty zdrajco :D kto na tym forum używa tej przeglądarki - no chyba tylko admin :)
Buahaha LOL, uruchomie IE by skasowac ciasteczka jak odpale wine bo winda niezasluguje na mojego kompa :D
ja jako admin to wam powiem co sie dzieje ;]
jest to problem ciasteczek
zawsze kiedy niemasz tego ciasteczka to sie loguje dobrze
a kiedy logujesz juz sie kolejny raaz z tego kompa to masz juz to ciasteczko co prawda teoretycznie przeterminiwanie (przydatnosc do sporzycia ciasteczka w configu jest wpisane 600 sekund czyli 10 minut)
rozwwiazanie jest banan analnie proste ;]
wystarczy przed logowaniem wykasowac ciasteczka posiadane przez przegladarke
w MsIE dajemy narzedzia/opcje internetowe/ przycksk "usun pliki cookie"
dziekuje ;]
wszystko rozumiem, ale czemu tak jest :( ? mysle ze nie jesgt rozwiazaniem kasowanie ciasteczek tylko trzeba poszukac czegos w silniku forum.