Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Znowu powróciłem do gnoma, i walcze z devilspie.
Mam np config od gnome-terminala i chce aby startował wycentrowany i na pierwszym pulpicie zawsze. Niestety opcje konfiguracyjne nie działają. oto config do gnome-terminal:
(if (is (application_name) "gnome-terminal" ) (begin (set_viewport 1) (center) ) )
Próbowałem też
(is (window_class) "gnome-terminal" )
Thunderbird np działa poprawnie i ładuje sie na 4rty pulpit
(if (is (application_name) "Thunderbird") (begin (set_viewport 4) (maximize) ) )
Druga rzecz, to presonalizacja nautilsa. Po odpaleniu menu mam zakładke "Places" a w niej:
Home, Destkop, Computer, Network, Connect to server, Search for files. Chciałbym spersonalizować te menu i zostawić tylko Computer - kierujący na mój /home/ oraz Network. Jak wywalić pozostałe Odnośniki? Poza tym jak odpalam sobie nautilsa, to po lewej stronie mam menu Places a w nim: Username, Desktop, Filesystem, Network, Trash - jak mogę to spersonalizować, aby było tylko Home, który kierowałby na /home oraz Trash, Network? Nie mówie tutaj o konfiguracji Bookmarks, tylko o usunięciu ww elementów.