Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Nie wiem, czy źle szukam, czy nie widzę, czy nie umiem się doczytać ... da się coś/gdzieś wpisać/ustawić, żeby tvtime automatycznie startowało 16:10 ? Trochę męczące jest za każdym razem przeklikiwanie się przez menu.
Ostatnio edytowany przez pasqdnik (2010-03-10 19:26:40)
Nie używam tvtime to nie znam tego programu alee..
Myślę że najłatwiej będzie jak do crona sobie dopiszesz.
Późno już wczoraj było i chyba nie dość dokładnie opisałem co chce osiągnąć. Chodzi mi o zmianę formatu obrazu z domyślnego 4:3 na 16:10.
Heh. :D
:-D Ja zrozumialem ze ma sam odpalać o 16.10. :)
Zaraz zainstaluję i sprawdzę.
Więc tak.
U mnie nie ma opcji 16:10 jest za to 16:9
Na config przekłada się to następująco.
Plik ~/.tvtime/tvtime.xml
<option name="FullScreen" value="1"/><option name="WideScreen" value="0"/></tvtime>
Wtedy proporcja jest 4/3
<option name="FullScreen" value="1"/><option name="WideScreen" value="1"/></tvtime>
Proporcja 16/9
Wartość opcji
"WideScreen" value="1"
EDIT Jest opcja 16/10 doszukalem się.
<option name="FullScreen" value="1"/><option name="WideScreen" value="2"/></tvtime>
W takim ustawieniu.
Nie działa. Włącza się w 16:9. Poza tym po każdym wyjściu z tvtime (nieważne w jakim formacie) wartość WideScreen zmienia się na 0 (zero).
EDIT: Oki, działa. Ale po zmianach musiałem plik tvtime.xml potraktować:
$ chmod a=r tvtime.xml
Serdeczne dzięki.
EDIT2:
Chociaż nadal nie do końca..
Włącza się 16:9
Ostatnio edytowany przez pasqdnik (2009-06-10 19:28:13)
U mnie zapisuje i dziala.
adam@debian:~/.tvtime$ ls -g '/home/adam/.tvtime/tvtime.xml' -rw-r--r-- 1 adam 941 06-10 19:53 /home/adam/.tvtime/tvtime.xml
Nie masz tam jakichs wpisów niwelujących to.
Cos w preferencjach poszczególnych kanałów.
ilin napisał(-a):
Nie masz tam jakichs wpisów niwelujących to.
Cos w preferencjach poszczególnych kanałów.
Nie. Chyba robię się głupszy. Spróbuje jeszcze ze źródełek...
Ale ja mam repowe z testinga.
Wersja: 1.0.2-1
Dobra. Wychodzi na to, że tvtime głupieje przy moim monitorze/rozdzielczości/k.graficznej/xorg.conf. Gra nie warta świeczki. Dzięki za pomoc.
Odświeżam. >>> Tutaj <<< znajdziemy rozwiązanie problemu.
EDIT: Jeśli ktoś dysponuje miejscem na jakimś serwerku to można wrzucić i podlinkować "spaczowaną" i przekompilowaną paczkę.
Ostatnio edytowany przez pasqdnik (2010-03-10 19:33:27)