Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witka
Generalnie od lat korzystam z xine, jednak szukam czegoś bardziej user-friendly jak w windowsie, na czym mi zalezy:
- aby miał mozliwość domyślnych żółtych napisów
- aby ładował plik z napisami z katalogu, niezależnie od tego czy plik nazywa się tak samo jak film (najlepiej aby pytał, którego pliku z napisami użyć)
- aby po odpaleniu miał od raz kontrolki do przewijania i jednym klikiem robił się full-screen, a kontrolki same znikały po paru sekundach
- aby był szybki ;-)
Xine jest okey, ale z tymi napisami, sobie jednak tak fajnie nie radzi - muszą się nazywać tak samo jak film. nie ma możliwości wyboru. Tak samo z kontrolkami do przewijania - trzeba ręcznie klikać pokaż/ukryj kontrolki.
Pozdr.
mplayer i nakładki?
mplayer + smplayer
ew VLC
smplayer - wlasnie czegos takiego szukalem, dzienki ;-)
--- EDIT ---
Jednak ma on jedną wade. Nie mogę przenosić napisów myszką. Mam np film w panoramie jak w kinie, i napisy wyświetlają się na filmie, zamiast pod w miejscu gdzie jest czarny pasek, Można to jakoś obejść?
Ostatnio edytowany przez Grzeslaw (2009-06-08 22:30:53)