Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Marcus, mógłbyś powiedzieć, w jaki sposób uzyskać sąsiadujące okna zamiast kostki w compizie? Kiedyś mi się udało, ale ostatnio nie mogę nigdzie znaleźć tej opcji.
Moje zrzutki: http://dawidcien.wordpress.com/tag/screenshot/
A ten pasek z programami a'la macOSX to co to??
giegiel napisał(-a):
A ten pasek z programami a'la macOSX to co to??
Wygląda mi to na wbar, lub ikonki z idesk :)
e16, z jednym z podstawowych tematów. Zegarek to cairo-clock, który niestety wymaga włączonej 'kompozycji'. e16 oczywiście obsługuje. 4 pagery, po 4 pulpity każdy. Iconbar + systray na dole.
Panowie, jednym słowem niech żyje król!
Ostatnio edytowany przez urug (2009-04-10 09:19:12)
Hmmm ja niestety nie wrzucę screena chyba ze ktoś mi powie jak to zrobić pod konsolą ;)) Co prawda co jakiś czas zaglądam na Fluxboxa ale i tak 90% działań to konsola xD
winnetou napisał(-a):
Hmmm ja niestety nie wrzucę screena chyba ze ktoś mi powie jak to zrobić pod konsolą ;))
fbgrab
Dzięki azhag ;) jak dopieszczę to się pochwalę :)
http://w896.wrzuta.pl/obraz/powieksz/aBmUnFQjyC4
a tu mój ubuntu :)
Widzę że dzielisz się numerem gadu-gadu koleżanki :-)
już do Niej pisze :)
thalcave napisał(-a):
Widzę że dzielisz się numerem gadu-gadu koleżanki :-)
już do Niej pisze :)
tamten numer to mój
a pisz jak chcesz, odpowiem :P
może i ładny ale przemawia do mnie bardziej pulpit Małpy
taki bardziej minimalistyczny, no i tapetka niezła
kiedyś próbowałem z Fluxem i PekWM (w tym fajnie sterowało się wszystkim)
ale miałem problem z truetransparency w URXVT ;) podoba mi się taki bajer, bo coraz chętniej korzystam z konsoli
sp3cu napisał(-a):
Wiecie co w KDE4 jest dla mnie piękne ?
Dekorator + motyw GTK2 w Qt4 ;-)
hmmm...
to proszę podziel się ze mną jak uzyskałeś fajny wygląd aplikacji gtk (iceweasel, openoffice przede wszystkim), bo ja się z lekka męczę z ich uładnieniem ;)
pozdrawiam
milosz
Lacer napisał(-a):
openoffice przede wszystkim
OOo ma interfejs również w Qt
Lacer napisał(-a):
sp3cu napisał(-a):
Wiecie co w KDE4 jest dla mnie piękne ?
Dekorator + motyw GTK2 w Qt4 ;-)hmmm...
to proszę podziel się ze mną jak uzyskałeś fajny wygląd aplikacji gtk (iceweasel, openoffice przede wszystkim), bo ja się z lekka męczę z ich uładnieniem ;)
pozdrawiam
milosz
Zaczynamy od gnome-look.org i kde-look.org
Sciągamy:
1. Ubuntu Dust
2. Dust 0.4 deKorator
3. Oxygen Refit 2
4. Dust XMMS ;)
Instalujemy gtk-qt-engine-kde4 (obecnie znajduje się w SID), kwin-style-dekorator oraz gtk2-engines i gtk2-engines-murrine dla Dusta.
Następnie rozpakowujemy ściągnięte duparele do odpowiednich katalogów.
K > Ustawienia Systemowe > Wygląd > GTK Styles and Fonts > Use another style: [Dust]
K > Ustawienia Systemowe > Wygląd > GTK Styles and Fonts > Okna: [Dekorator] > Path > wskazujemy katalogi Deco, Buttons i Mask.
K > Ustawienia Systemowe > Wygląd > GTK Styles and Fonts > Styl interfejsu: [GTK+]
Zastosuj zaminy.
Dla OOo zainstaluj openoffice.org-gtk, będzie wyglądać pięknie ;-)
Został jeszcze motyw ikon dla aplikacji GTK2. Do ~/.gtkrc-2.0-kde4 dopisz:
gtk-icon-theme-name="OxygenRefit2"
Na koniec restart KDE i wsio ;-)
PS: Audacious2 posiada fajny crossfade i equalizer ;-). Od drugiej wersji na prawdę mi się podoba. Chociaż brakuje mi jeszcze możliwości oceniania utworów ... no i ta domyślna paskudna ikona bleeeeeeeeeee.
PS2: Taki wygląd systemu bardzo mi się podoba, ale czasami jak oglądam screenshoty innych ludzi czy na -look.org tak mi szczęka opada ;-)
PS3: Chciałbym jeszcze uzyskać dokładnie taki sam wygląd czcionek jak domyślnie w Ubuntu. Niestety ciągle mi to nie wychodzi, nie mam pojęcia jak tego dokonać.
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2009-06-04 22:39:45)
he he
myślałem, że mniej zabawy z tym wszystkim... ;P
tak więc jutro się tym zajmę, bo teraz szóste piwko leci, a nie chciałbym pozaplątywać siebie i debiana mego takoż
dzięki zatem za wskazówki
pozdrawiam
miłosz
Lacer napisał(-a):
he he
bo teraz szóste piwko leci
Nie kuś, moje w lodówce a chcę jeszcze przeczytać 130stron książki zanim padnę do jutra rana ;P
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2009-06-04 22:42:08)
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=111cd30190cc9527
jak uzyskać taki efekt w terminalu ??? :)