Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam nagrywarkę z emulacją SCSI i podczas czy to zgrywania obrazu czy wypalania procek zasuwa na maxa, przez co bardzo zacina się praca innych programów, np.; XMMS strasznie przerywa, a o MPlayerze można już w ogóle zapomnieć, no i kursor myszy też ledwie dyszy.
Czy jest na to jakis sposób? Myslę że trzeba jakoś ograniczyć przydział mocy procesora do emulacji SCSI , tylko jak to zrobić ? Pomóżcie proszę bo to strasznie wkurzające.
Fakt, mam to samo. Nawet potrafi mi neostrade rozłączyć
domyslam sie ze skoro z emulacja to jest to zwykla nagrywarka IDE. a probowaliscie nagrywac dev=ATAPI:x,x,x ? czy problem ten nadal wystepuje?
Ja jako tako nie stwierdzam tego problemu (Atlon 2,2), mam nagrywarke przez emulacje, nagrywam i w miedzy czasie slucham xmms i mam max 30% (z mplayerem i xmms 60-70%) procka tylko ram idzie jak woda z 800 zostaje okolo 60-100
Ja mam bardziej muzealny sprzęt: PIII 500MHz, 256 MB RAM - i jak pisałem wcześniej użycie proca podczas wypalania jest 100% i podczas całego procesu nawet o 1% nie spada Hmmmm.... Natomiast pod windą wszystko jest ok. Mogę zamienić tego PIII 500 na Celerona 800 - Jak myślicie będzie lepiej ? Jednak zdecydowanie wolę PIII 500 bo Celek nie grzeszy stabilnością gdy przychodzi mi czasem pracowac na windzie.
Tak to zwykła nagrywarke IDE, a z tym "dev=ATAPI:x,x,x" - to nie bardzo wiem o co chodzi ? - CO TO TAKIEGO ??
Jajo mam 2.4.25, Przez 2.6 jeszcze nie przebrnąłem, bo zawsze cos jest nie tak. do szczęścia brakuje mi uruchomienie : nagrywarki właśnie , i grafy - zwykłego GeForce MX200 - !!!! - dziwne ale prawdziwe, a wydaje się że trywialne, no i jeszce przeklęty Wireless za cholerę nie chce ruszyć na 2.6 - ale ponoć się da. Natomiast na 2.6. poradziłem sobie z Audigy na sterownikach Alsa . Na 2.4.25 wszystko jest cacy oprócz tego że nagrywara wszystko zacina.
I albo znajdę sposób na normalną pracę nagrywarki z emulacją SCSI albo będe kombinował z 2.6. Choć łatwiej prawdopodobnie będzie z 2.4.25 bo jest tylko jeden problem do rozwiązania a nie 3 -jak to by było z 2.6
no coz troche czasu juz minelo od tych postow, ale tak jakby ktos mial jeszcze ten problem to mowie:
echo unmaskirq:1 > /proc/ide/NAGRYWARKA/settings
NAGRYWARKA to oczywiscie hdb, hdc czy co tam macie