Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
O.C.B widac na obrazku, raczej nie ma reguły kiedy się sypie i zostaje obrazek (kod ) kursora i zakrywa litery, czasem jak się coś napisze to w ogóle nic nie pokazuje ( tak jak by była tam spacja, a powinna być jakaś litera).
Lekarstwem jest poruszenie oknem basza, wtedy wszystko widac dobrze.
Problem występuje w zasadzie w każdej aplikacji w której się pisze, ale w baszu najczęściej.
Przeinstalowalem driver ( karta nVidii gf8600), problem nie zniknął. moduły do kernela kompilowałem zarówno gcc 4.3 jak i gcc 4.1.
Zmieniałem wejścia USB do którch jest klawiatura podpięta.
W suchym terminalu (tz. ctrl + alt + f5), problem nie występuje.
Ostatnio edytowany przez gindek (2009-06-03 14:20:32)
Napisz jeszcze jaki emulator terminala, bo na moje oko to konsole z opcją '--real-transparency', co jak wiadomo może powodować problemy.
gnome-terminal, nie zmienialem ;]
dobrze myślałeś na aterm problemy zniknęły.
przeinstaluje gnome terminal, i zobaczymy co bedzie. albo znajde se cos innego ;]
dzx
Ostatnio edytowany przez gindek (2009-06-03 16:12:51)
Jaki windowmanager ?
metacity , mam Gnoma jedyne czego nie uzywam "standardowego " to rhytmbox, cała reszta jest standardowa instalowana razem z Gnome.
Ostatnio edytowany przez gindek (2009-06-03 16:50:19)
Strony: 1