Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
poszukuję sposobu na odpalenie sharingu pod linuksem na tej karcie, planuję podłączenie jej w tym tygodniu i nie mogę znaleźć żadnej aplikacji do sharingu, ani żadnego opisu jak takie coś ustawić. Jeśli ktoś zrobił takie coś i jeśli mu to działa to będę bardzo wdzięczny za info o tym z czego skorzystał no i jak to ewentualnie ustawił :-)
Tylko pamiętaj że prokuratorzy czasami też tu zaglądają;)
Nie mam zamiaru korzystać z tego, chcę tylko sprawdzić działanie takiej rzeczy, planuję zakupić sobie czytnik kart dla tej karty w tym miesiącu :-) ale skoro jest to co jest to warto skorzystać i przy okazji przetestować :-)
Nie wiem nie znam się na tym zagadnieniu ale
Być może umozliwia to kaffeine + wtyczka kaffeine sc.
Byc moze to
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=13241
Ktoś musi to potwierdzic kto ma taki sprzet i wiedzę.
potwierdzam, da sie, w dwie strony; opcji jest sporo: kaffeine lub np. opensascng i praktycznie kazdy program obslugujacy dvb-s
Co do samej obsługi Technisata na linuksie, to ona obsysa na całej linii. Obsługiwane są tylko starsze wersje na PCI i jedna najstarsza na USB, bo kolesiom z Technisat nie chciało się udostępnić dokumentacji. Radze uciekać od tej firmy jak najszybciej. A do oglądania i sharingu, polecam VDR z wtyczkami.
no dobrze, a konkretnie co by mi było potrzebne do oglądania i sharingu, konkretne wtyczki i programy, ponieważ kaffeine-sc-plugin nie działa za dobrze, a szukam czegoś co by mi normalnie pociągnęło to wszystko. Najlepiej jeszcze jakiś opis jak to ustawić, bo w życiu nie korzystałem z tego oprogramowania :-)