Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
wiem że tematów podobnych jest mnóstwo ale nie znalazłem odpowiedzi na moje problemy...
tak wieć ładuje instalator na usb zcat boot.img.gz > /dev/sdc, instalator odpala bez najmniejszych problemów... niestety nie wykrywa on nagranego na pendriva obrazu iso :/
nie wykrywa także sprzętu sieciowego więc nie ma żadnej możliwości instalacji....
czy ktoś wie jak to obejść?
dodam że sieć jest przez ethernet na dhcp
Ostatnio edytowany przez karzel88 (2009-05-29 19:18:34)
Paczka liveusb-creator zainstaluj i w niej podasz ścieżkę do pendrive i podasz ścieżkę do obrazu iso a resztą program sam się zajmie.
ściągnąłem liveusb z http://sidux.com/debian/pool/main/l/liveusb-creator/ ... niestety program zwraca błędy np. :
Extracting live image to USB device... There was a problem executing the following command: `cp -rf /tmp/tmpGYIGqL/boot /media/DEBIAN INST` A more detailed error log has been written to 'liveusb-creator.log' LiveUSB creation failed!
wolałbym jednak skożystać z standardowej instalacji z pendrive'a ...
a jak robiłeś najlepiej jakieś fotki dorzuć.
/media/DEBIAN INST
Czy ty sam ten katalog utworzyłeś? Jeśli tak to może pozbądź się spacji.
debian inst to etykieta pendriva... kde4 montuje automatycznie....
Ostatnio edytowany przez karzel88 (2009-05-30 11:11:28)
A more detailed error log has been written to 'liveusb-creator.log'
No to przejrzyj tego loga. Albo tutaj wklej.
przegrzebałem wszystko i udało się zainstalować debiana z pendriva... trzeba było uruchomić powłokę w instalatorze poczym zamontować mendrive do /cdrom... nagle wykrył iso i poszło...
Strony: 1