Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Ostatnio przerzuciłem sie na Gentoo, po "nierównej walce" system stoi i działa ;) Ale... no właśnie. Zainstalowałem epdfview. Emerge przeszedł bez problemów. Z tym, że chyba coś jednak poszło nie tak i nie wiem co... Otóż jak otworzę sobie jakiegoś pdf'a to jedyny sposób na nawigację to myszka. Przewijanie paskiem i klikanie na strzałki nawigacyjne. Jeżeli chce przewinąć dokument za pomocą strzałek lub PgUp/PgDown epdf się wywala a na konsoli dostaję info SegFault.
[Fri,29 May 03:03] [vidharr@Valhalla] [~] ]:-> epdfview (epdfview:7779): Gtk-CRITICAL **: gtk_tree_view_set_cursor_on_cell: assertion `tree_view->priv->tree != NULL' failed (epdfview:7779): Gtk-CRITICAL **: gtk_tree_view_set_cursor_on_cell: assertion `tree_view->priv->tree != NULL' failed zsh: segmentation fault epdfview
Czy ktoś ma jakieś pomysły? Nie jest to może jakiś krytyczny błąd jednak trochę irytujący i utrudniający życie...
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-05-29 08:48:56)
Pfff....w Debianie by na pewno działało.
Spróboj revdep-rebuild.
A co do tego
(epdfview:7779): Gtk-CRITICAL **: gtk_tree_view_set_cursor_on_cell: assertion `tree_view->priv->tree != NULL' failed
To u mnie też się pokazuje a mimo to wszystko działa ok.
Hmmm revdep nie znajduje nic, re-emerge również nie skutkuje... Hmm przetestuje jeszcze xpdf'a albo okular'a Jak mi się jeszcze tamte zaczną sypać to pewnie coś z flagami przekombinowałem ;]
Update
Hmm zassałem sobie FoxitReader'a i śmiga idealnie. A żeby było śmieszniej to swego czasu na Debianie Foxit sypał segfaultami ;) Hmmm, zostaje na foxicie, mały, lekki i błyskawiczny, gorąco polecam. Na Winzgrozie też z niego korzystam ;)
Ostatnio edytowany przez winnetou (2009-05-29 11:26:07)
Strony: 1