Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Ojciec Założyciel
 Ojciec Założyciel
	Akurat tego nie robiłem jeszcze i mam pytanie:
na pierwszej partycji - debian
na drugiej - partycja swap
na trzeciej ma być XP
Czy tak może być, czy też XP ma być na początku dysku ? (Vista w grę nie wchodzi - za słaby sprzęt)

Użytkownik
 Użytkownik

A może, tylko uważaj podczas instalacji i czytaj uważnie co tam pisze

Członek DUG
 Członek DUG

Ojciec Założyciel
 Ojciec Założyciel
	zawsze czytam co pisze na ekranie :) To tylko moje baby klikają jak najęte nic nie czytając, a potem płacz :D
Dzięki wielkie

Imperator
 Imperator

zainstaluje się . tylko dysk nie bedzie miał juz litery C: ;)

Członek DUG
 Członek DUG

Pijak ;-P
 Pijak ;-P

owca napisał(-a):
Dlaczego nie? Literki się zmienia w narzędziach administracyjnych w panelu sterowania.
Coś mi się wydaje, że partycji systemowej literki nie zmienisz. Można ew. na czas instalacji windowsa ukryć dwie wcześniejsze partycje.

Członek DUG
 Członek DUG

Ojciec Założyciel
 Ojciec Założyciel
	ok, już zrobiłem - na razie linuxa. Ale instalator debiana ma tę możliwość, że pierwszą partycję zostawiłem pustą, a na drugiej i trzeciej zrobiłem debiana + swap.
Na pierwszej postawię XP i przeładuję bootloadera i będzie.
A, przy okazji obrazy: netinstall, businescard dla stable i testing są normalnie zwalone. Nie szło postawić systemu - debootstrap wywalał się na coraz to innym programie. Konkretnie z instalatora wykrzacza się instalacja systemu podstawowego. Dopiero z pierwszej płyty stable poszło normalnie. 
Ewentualnie mam coś sprzętowo zwalone, tylko co ? - jak wszystko śmiga. Moje podejrzenie - jeśli już, to kości pamięci.