Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Akurat tego nie robiłem jeszcze i mam pytanie:
na pierwszej partycji - debian
na drugiej - partycja swap
na trzeciej ma być XP
Czy tak może być, czy też XP ma być na początku dysku ? (Vista w grę nie wchodzi - za słaby sprzęt)
A może, tylko uważaj podczas instalacji i czytaj uważnie co tam pisze
zawsze czytam co pisze na ekranie :) To tylko moje baby klikają jak najęte nic nie czytając, a potem płacz :D
Dzięki wielkie
zainstaluje się . tylko dysk nie bedzie miał juz litery C: ;)
owca napisał(-a):
Dlaczego nie? Literki się zmienia w narzędziach administracyjnych w panelu sterowania.
Coś mi się wydaje, że partycji systemowej literki nie zmienisz. Można ew. na czas instalacji windowsa ukryć dwie wcześniejsze partycje.
ok, już zrobiłem - na razie linuxa. Ale instalator debiana ma tę możliwość, że pierwszą partycję zostawiłem pustą, a na drugiej i trzeciej zrobiłem debiana + swap.
Na pierwszej postawię XP i przeładuję bootloadera i będzie.
A, przy okazji obrazy: netinstall, businescard dla stable i testing są normalnie zwalone. Nie szło postawić systemu - debootstrap wywalał się na coraz to innym programie. Konkretnie z instalatora wykrzacza się instalacja systemu podstawowego. Dopiero z pierwszej płyty stable poszło normalnie.
Ewentualnie mam coś sprzętowo zwalone, tylko co ? - jak wszystko śmiga. Moje podejrzenie - jeśli już, to kości pamięci.