Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. Apache to dla mnie czarna magia. Nie wspomne juz o przedzieraniu sie przez stosy konfigow (roznych do roznych wersji) Potrzebuje wykonac jedna rzecz - postawic virtual hosta na porcie 82 celem umieszczenia tam pewnej strony... Niestety nie wiem jak to zrobic. Znaczy virtual host dziala, nasluchuje na 82, ale... nie pokazuje stronki... Cos jest nie tak z konfigiem. Chodzi oto, aby po wpisaniu http://nazwa_domenowa:82/ ludek trafaial na site (sciezka /var/www/info/) Mimo licznych kombinacji nie udalo mi sie uzyskac efektu. Gdy dodam w adresie info/ strona sie otwiera...
To pokaż ten konfig.
U mnie działa w następujący sposób:
Plik /etc/apache2/sites-available/vhost_02.conf + link w /etc/apache2/sites-enabled/vhost_02.conf
NameVirtualHost *:82 <VirtualHost *:82> DocumentRoot "/var/www/vhost2/htdocs" <Directory "/var/www/vhost2/htdocs"> Options Indexes FollowSymLinks AllowOverride None </Directory> <IfModule peruser.c> ServerEnvironment apache apache MinSpareProcessors 4 MaxProcessors 20 </IfModule> <IfModule itk.c> AssignUserID apache apache MaxClientsVHost 50 </IfModule> </VirtualHost>
Oczywiście apache musi być skonfigurowany do nasłuchiwania na porcie 82. Patrz /etc/apache2/ports.conf