Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
hej
macie jakiś mikroprogramik dający podgląd uzycia ramu?
Mam lxde i tam znalazłem tylko ruchomy wykres do wklejania w pasek użycia cpu.
najlepiej pod pasek, ale jeśli jest to coś mikro to może być do podglądu na tapecie...
ja używam htop ale dlatego, że zerkam od czasu do czasu, bo stałe wyświetlanie conky albo apletów ... obciąża pamięć :)
Masz gotowca:
#avoid flicker double_buffer yes #own window to run simultanious 2 or more conkys own_window yes own_window_transparent yes own_window_type desktop own_window_hints undecorate,sticky,skip_taskbar,skip_pager #borders draw_borders no border_margin 1 #shades draw_shades no #position gap_x 50 gap_y 100 alignment top_left #behaviour update_interval 3 #colour default_color a4a4a4 #default_shade_color 000000 own_window_colour 3d352a #font #override_Xtf_locale no use_xft yes font Verdana:pixelsize=11 #to prevent window from moving use_spacer none minimum_size 1000 TEXT ${color lightgrey}KERNEL: ${color lightgrey}$kernel ${color red}UPTIME: ${color red}$uptime_short ${color lightgrey}CPU-FREQ: ${color lightgrey}${freq 1}MHz ${color ligh$
ippo76 gdzie tam jest cos o ramie?
Ja mam takie dwie linijki odnośnie ramu i swapu
${color}ram: $mem/$memmax - $memperc% ${membar} ${color}swap: $swap/$swapmax - $swapperc% ${swapbar}
@ilin
linia jest ucięta, przeklejałem z urxvt
powinno być tak:
TEXT ${color lightgrey}KERNEL: ${color lightgrey}$kernel ${color red}UPTIME: ${color red}$uptime_short ${color lightgrey}CPU-FREQ: ${color lightgrey}${freq 1}MHz ${color lightgrey}CPU: ${color lightgrey}${cpu cpu0}% ${color red}MEM: ${color red}${memperc}% ${color red} ${color lightgrey}ROOT: ${color lightgrey}${fs_free_perc /}% ${color lightgrey}HOME: ${color lightgrey}${fs_free_perc /home}%
Wklejam w całości bo łatwo zgubić znacznik podziału \