Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
a wracajac do tej paczki co chcialem na poczatku zrobic, co ma katalog src i w nim sie wszystko robi, to mozna przerobic tak zeby pliki wyciagnac z src o 1 wyzej, do glownego i configure tak przerobic i wtedy binarka bedzie sie robic w glownym katalogu rowniez, pytanie tylko gdzie ona powinna byc? /usr/bin/knb ? jak zrobic zeby tam byla? w configure dodac taka opcje?
Trzeba przerobić debian/rules.
Opcje dostępne w ./configure otrzymasz po wydaniu ./configure --help, nikt ci ich nie poda ot tak.
a nie moge zmodyfikowac oryginalnej paczki tak zeby pasowalo? bo przez debian/rules to bedzie tak troche bez sensu
a da sie jakos spaczkowac skrypt w perlu?:P
bo znam osobe ktora napisala ircowego bota w perlu, tylko jak takie cos spaczkowac :D
a nie moge zmodyfikowac oryginalnej paczki tak zeby pasowalo? bo przez debian/rules to bedzie tak troche bez sensu
wręcz odwrotnie
a da sie jakos spaczkowac skrypt w perlu?:P
naturalnie, zamiast kopiowania za pomocą make install kopiujesz za pomocą install lub cp
ponadto pakiety perlowe mają swoje własne dodatkowe zasady, których nie znam
przeczytasz o nich w dokumentacji dla opiekunów i deweloperów
<offtop>
azhag napisał(-a):
Na początek polecam coś bardziej standardowego, może ncmpcpp? Bardzo prosty program do spakietowania, da się go zrobić wg podręcznika. A kilka osób będzie wdzięczna za niego.
Dzisiaj ncmpcpp trafił do unstable :) .
</offtop>
Minio napisał(-a):
<offtop>
azhag napisał(-a):
Na początek polecam coś bardziej standardowego, może ncmpcpp? Bardzo prosty program do spakietowania, da się go zrobić wg podręcznika. A kilka osób będzie wdzięczna za niego.
Dzisiaj ncmpcpp trafił do unstable :) .
</offtop>
Dopiero w incoming jest. ;)
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-05-09 14:10:05)
Ja się tam nie znam, dostałem maila że mi raport błędu zamknęli. I w liście zamykającym jest słowo „unstable” ;) .