Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam taki dziwny problem, a mianowicie. W firmie chodzi sobie debian z Sambą. Codziennie o godzinie 18:00 crob odpala kawałek skryptu który robi backup zasobów wygląda to mniejwięcej tak:
#!/bin/bash -
data=`date +"%y-%m-%d"`
mkdir /home/home1/kopie/${data}
#Kopie zasobow
tar -zvcf /home/home1/kopie/${data}/baza1-${data}.tar.gz /home/baza1/Programy >> /home/home1/kopie/${data}/baza1-${data}.log
..
...
itd.
I to wszystko około 15 zasobów kopiuje bardzo pięknie, ale pewnego dnia zapragnąłem oprócz zasobów programowch robićbackup profili userów
dopisałem:
tar -zvcf /home/home1/kopie/${data}/agnieszka-${data}.tar.gz /home/agnieszka
../.
itd.
No i tu coś dziwnego. Pierwszego usera kopiuje i jest ok, ale następnych tworzy tylko pliki z rozszerzeniem tar.gz o wielkości 20 Kb i nic w nich nie ma. Co jest nie tak?
tar -zvcf /home/home1/kopie/${data}/baza1-${data}.tar.gz /home/baza1/Programy >> /home/home1/kopie/${data}/baza1-${data}.log
Dopisz do tych pechowych userów fragment o logach i przejrzyj, może tam znajdziesz wskazówke :)
Pisałem już różnie .
Robiłem nawet tak.
np. backup1 - od zasobów odpalał sięo godzinie 18:00 - wykonał sięprawidłowo bez problemów
backup2 - od profili o godzinie 19:00 - wykonał się nie prawidłowo - profil pierwszego usera skopiował w połowie - z reszty userów porobił pliki po 20 kb *.tar.gz
Dziwny problem :)
No nie ? :)
No szkoda że nikt nie zna rozwiązania problemu