Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witkacy
mam pytanie odnośnie informacji o stronie
otóż chciałbym się dowiedzieć jakie obrazki są aktualnie załadowane
w tym celu wchodzę w opcję Pokaż informacje o stronie, a następnie klikam zakładkę Media i patrzę się jakie mam obrazki
chciałbym się Was spytać z jakiego pliku jest to wyciągane, bym mógł sobie z konsoli wyklepać, czy np aktualnie jest załadowany obrazek np piwo.gif, a nie klikać ciągle w info o stronie
trochę zamotałem, ale mam nadzieję, że jakoś ktoś coś może zrozumie ;)
pozdrawiam
No albo z html'a albo z css'a. Szczerze to nie bardzo wiem o co Ci chodzi ;). Zainstaluj sobie plugina "firebug" do iceweasel'a i go obadaj, może to Ci pomoże.
Lacer napisał(-a):
chciałbym się Was spytać z jakiego pliku jest to wyciągane
W plikach HTML, CSS i JS, które przeglądarka otrzymuje od serwera HTTP, znajdują się odnośniki do obrazków. Przeglądarka wysyła żądania o te obrazki, i jak serwer na nie odpowie, to wtedy je wyświetla.
Wspomniany firebug ma zakładkę Sieć, tam znajdziesz informacje jakie pliki i w ile zostały załadowane.
adblock plus, skrót ctrl+shift+v
albo bez rozszerzeń ctrl+i, alt+m
Ostatnio edytowany przez czadman (2009-04-25 22:09:53)
czadman napisał(-a):
polecam adblock, bo najszybciej się dowiesz co to za obrazki tam masz załadowane. no i jednym klikiem je przyblokujesz w razie potrzeby
rychu napisał(-a):
czadman napisał(-a):
polecam adblock, bo najszybciej się dowiesz co to za obrazki tam masz załadowane. no i jednym klikiem je przyblokujesz w razie potrzeby
przyzwyczaiłem się do flashblocka, czy jak dołożę adblocka to nie będą się ze sobą gryźć?
aha - dziękuję za firebuga - całkiem fajny :)