Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
K20inetd S18ifupdown-clean S36discover S41hotplug-net README S20module-init-tools S36mountvirtfs S45mountnfs.sh S02mountvirtfs S20modutils S38pppd-dns S48console-screen.sh S05bootlogd S25libdevmapper1.01 S39dns-clean S50hwclock.sh S05initrd-tools.sh S30checkfs.sh S39ifupdown S55bootmisc.sh S05keymap.sh S30procps.sh S40hostname.sh S55urandom S10checkroot.sh S32portmap S40hotplug S70nviboot S18hwclockfirst.sh S35mountall.sh S40networking
Sat Aug 20 00:29:31 2005: Starting portmap daemon: portmap.
# teraz naciskam ctr+alt+del bo sie juz znudzilem czekaniem..
Jeśli zawsze zatrzymuje się w tym miejscu to spróbuj wyłączyć portmap, nie wiem dokładnie do czego on służy, ale z tego co wyczytałem to jak nie używasz NFS to nie musis go odpalać.
aha ale rcS.d przechodzi i dopiero na skryptach rc2.d staje? tylko zauważ że portmap i initd to są usługi sieciowe. może coś w ustawieniach sieci namieszałeś?
wszystko zaczelo sie po instalacji sterownikow do sagema od neo+, jak wylacze proces na ktorym sie zatrzymuje to zatrzymuje sie na innym i tak w kolko...
to czego nie gadasz od razu, co ?!
skrypty rc*.d są ok, coś z konfigiem tego modemu nie gra!
:)
w każdym razie masz ślad
a masz właściwe programy w /etc/init.d ;)
edit:
z prawami wykonywania
wywalilem stery od modemu "make uninstall" i nadal zwisa.
wszystkie programy sa na miejscu i prawa tez...
[/code]
Proponuje dodać do zasad:
Jeżeli masz jakieś błędy, lub jakiś program po poprawnym działaniu, kóregoś razu działa źle to przy opisie problemu zawsze podawaj co ostatnio zrobiłeś (namieszałeś) w systemie.
ok :)
Faktycznie blad z mojej strony ze nie wspomnialem o instalacji modemu, ale usuniecie tych sterow nic nie pomoglo wiec to nie wina sterow...