Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Siema,
bardzo proste pytanie (proste dla tych co wiedzą): czy z instalowaniem debiana na zwykłym desktopie z procesorem AMD moga by problemy? Ktoś sie mnie pytał czy może kupic komputer (ten w linku) i zainstalowac tam debiana na jakiś serwer, ale ja tylko pracowałem z Intelem i nie wiem a nie chce dac plamy : ) procesor jest chyba 64-bitowy, ale nie jestem pewien
http://img246.imageshack.us/img246/516/pcamdjpeg.jpg
chodzi konkretnie o ten komp, zaden inny (tak tak, tam jest po hiszpansku : ) )
Ja nigdy nie miałem intel, zawsze AMD i linuksa od 7(?) lat. Chodzi. Prędzej bałbym o kartę graficzną, bo chyba jakaś egzotyczna (eForce)
jerryS napisał(-a):
Prędzej bałbym o kartę graficzną, bo chyba jakaś egzotyczna (eForce)
ROTFL :)
Ruszy, ruszy. System można stawiać 32 i 64 bitowy. Karta graficzna też ruszy, będzie działać 3d, tyle, że w którejś rozdzielczości zobaczysz czarny ekran (nie pamiętam teraz czy to było 1280x1024 czy 1024x768) :)
jerryS napisał(-a):
Prędzej bałbym o kartę graficzną, bo chyba jakaś egzotyczna (eForce)
albo ktoś zjadł "G" ;)
Ja też mam AMD i nie narzekam.
dzieki
a jak proc jest 32 bitowy to zasysac amd64 i tak? bo na 32 bity wersji nie widzialem
Nie. Jak proc jest 32bitowy to zasysać i386. Rozejrzyj się
lis6502 dzieki za linka. swoja droga, zaje***ty awatar. az sie lza w oku zakrecila. pamietam jak mialem 11 lat zmienilem kolor ludzika w Commando uzywajac asemblera. to byly czasy... (dobra dobra, wiem, off-topic)
no ba :] ass na c64 rLz
-.-
Strony: 1