Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Bicycle repairman

Witam.
Czy może ktoś już próbował zainstalować sterownik do ati (fglrx) na kernelu 2.6.12?
Ewentualnie czy udało sie to komuś zrobić tak, aby działało opengl?

Członek DUG
https://support.ati.com/ics/support/default.asp?dep … ;folderID=300
i przekonaj sie sam :)

Bicycle repairman

https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=300
i przekonaj sie sam :)
To mnie kolego zaskoczyłeś, stery jeszcze ciepłe. Zaglądałem na stronkę parę dni temu i teraz jakieś patche wyczyniam, a gotowiec leży. :)
Zaraz sie zabieram do aktualizacji.
Dzięki.

Członek DUG
jeżeli masz też jakiś starszy sprzęt to potestuj również kilka starszych wersji sterowników - powinno być gdzieś archiwum - najnowsze nie znaczy najlepsze, zwłaszcza gdy chodzi o wydajność na starszym sprzęcie

Bicycle repairman

jeżeli masz też jakiś starszy sprzęt to potestuj również kilka starszych wersji sterowników - powinno być gdzieś archiwum - najnowsze nie znaczy najlepsze, zwłaszcza gdy chodzi o wydajność na starszym sprzęcie
Wydajność nie jest dla mnie istotna, czasami grywam w RTCW ET, a że mam sid'a i lubię być aktualny z pakietami (kernelami także) to chodzi mi o wsparcie dla 2.6.12 i gcc 4. Czeka mnie nieco kompilowania bo dodatkowo mam system na reiser4. Myślę, że będzie git.
Pozdrawiam.

Bicycle repairman

No i jeszcze jedna ciekawa rzecz w nowym instalatorze ati, cytuję:
"The Debian and Ubuntu operating systems are now supported by the ATI Installer Package Generator."
:)

Członek DUG
now
dopiero?! powinno być już na samym początku ;) wkońcu jedna z bardziej popularnych dystrybucji
na przyszłość używaj opcji EDYTUJ - ktoś inny może być mniej tolerancyjny wobec nowych =]
pozdro