Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam problem z połączeniem FTP. Urzywam serwera ProFTPd zainstalowanego na lennym na komputerze w sieci lokalnej. W sieci lokalnej łączy się błyskawicznie zarówno w trybie pasywnym jak i aktywnym przesyła pliki etc. Problem pojawia się gdy połączenie do serwera przychodzi z WAN. Można się połaczyć bez trudności, wylistować zawartość katalogu jednak przesyłąnie plików sie nie udaje, po przesłąniu plik pojawia się lokalnie ale pusty lub z niewielką chyba losową zawartością.
Z WANem łącze się przez router bez firewall porty przekierowałem standardowe plus wysokie dla trybu pasywnego.
Przeszukałem google i fora debiana i ubunu nie spotkałem takiej dewiacji z regóły problem dotyczy braku połączenia z różnych powodów lub niemożnościlistowania zawartości.
Proszę o pomoc :) bo skończyły mi się pomysły
Jakie informacje jeszcze ewentualnie podać by móc uzyskać pomoc?
W akcie desperacji zaczołem wszystko od nowa i teraz działa zarówno w trybie aktywnym jak i pasywnym.
Jestem przekonany że skonfigurowałem wszystko (a mało tego) tak samo.
Ponieważ nie znam przyczyny swojego problemu niestety ten wątek niczego ciekawego nie wniesie. Pozdrawiam wszytkich forumowiczów.