Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Co trzeba ustawić w puttiaczu aby ladnie wysiwtlal mi konsole ssh z Debianka?
Bo teraz jak wpisze w putty np. mc to wali mi wstretnymi znakami ASCII to samo z polskimi fontami etc.
Jak sie zaloguje na Debka to wszystko jest cacy :)
podejrzewam, że masz debianka w stronie kodowej UTF8, zmień w ustawieniach putty kodowanie na UTF8, zapisz konfiguracje i spróbuj ponownie :)
U mnie bylo to samo, zmienilem kodowanie i po sprawie
gdybyś miał problem ze znalezieniem tej opcji jest ona w puttym określona zakładką: "translation"
Wielkie dzieki!
Dokladnie o to chodzilo :-)
putty nie trzyma ustawień !!!
zmieniam w translations na UTF-8 i nic nie pomaga- uruchamiam ponownie putty a tam w translations znów jest na ISO-8859-2:1999 (Latin-2, East Europe)..
putty nie trzyma ustawień co z tym zrobić ????
ptaq napisał(-a):
putty nie trzyma ustawień !!!
zmieniam w translations na UTF-8 i nic nie pomaga- uruchamiam ponownie putty a tam w translations znów jest na ISO-8859-2:1999 (Latin-2, East Europe)..
putty nie trzyma ustawień co z tym zrobić ????
Zrob save ;)
brak opcji save jest tylko open
ptaq napisał(-a):
brak opcji save jest tylko open
Nazwij sobie polaczenie wszystko ladnie poustawiaj i jak bedziesz w sekcji "Session" masz opcje save :)
no działa...
zamotałem się na początku.... ustawiłem sesje nazwałem ja jeszcze raz i działa...
dziękuję..;-)