Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam
Który z dwóch wymienionych w temacie odtwarzaczy jest lepszy do odtwarzania mediów strumieniowych, takich jak teledyski na stronach, internetowe radia itp.? Myślę o wydaniu testing pod Gnome. Oczywiście mógłbym sam sprawdzać, ale wolałbym usłyszeć opinie użytkowników. Na filmach DVD, VCD i innych z płyt mi nie zależy - głównie media strumieniowe.
Obawiam się ze dobrej odpowiedzi nie ma.
Czesto bywa tak że na jednej stronce z danym typem mediów działa lepiej odtwarzacz x na innej y i odwrotnie.
Osobiście stawialbym na mplayera ale ktos inny powie totem albo xine i też będzie miał racje.
Powiem Tobie szczerze, że na mplayerze się jeszcze nie zawiodłem. Tak jak ilin napisał, na te pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi :-)
Bardzo dziękuję - zatem na początek spróbuję Mplayera :-)
vlc
VLC nie próbowałem, ale Totem ze wszystkimi wtyczkami gstreamer (bad i ugly) sposuje sie znakomicie, jeżeli chodzi o stacje radiowe. Z teledysków sprawdzałem tylko te na Onecie, testowo, bo nie miałem czasu, ale działały. Mplayer nie chciał odpalić a mi się nie chciało dociekać czemu ;-)
Strony: 1