Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Pobrałem z internetu 1cd z gnome Debiana. Przy bootowaniu kernela wyskakuje mi taki błąd:
[ 0.168010] PCI: Not using MMCONFIG.
Na tym się zatrzymuje i nie dochodzi nawet do instalacji Debiana.
Sprawdziłeś sumy kontrolne nagranej plyty i porównaleś ze wzorcem czy się zgadzają?
Dobra sprawdziłem. Sumy md5 się zgadzają;]
Ostatnio edytowany przez godzio89 (2009-01-31 18:05:17)
Czy masz na lapciaku taką pechową instalke
Ostatnio edytowany przez Ryszard (2009-01-31 18:19:44)
Czy masz na lapciaku taką pechową instalke
Co to ma oznaczac?:d
LOL pytam czy instalujesz na Laptopie
CO to ma znaczyć 0.168010] PCI: Not using MMCONFIG.
Chyba Bios co ???
No na lapku instaluje. Też mi się wydaje, że to od biosu. Czyli wychodzi na to, że na laptopie Asus F3U AP052A nie zainstaluję Debianka?:P
A czy da się jakoś zatrzymać proces ładowania?jakąś pauze dać czy coś?Bo jak dam acpi=off to znowu coś się pokazuje, ale jednak przechodzi do instalatora. Tylko chciałbym napisać tutaj co się pojawia, ale to trwa ok 5 sekund i nie zdążę przepisać.
Udało mi się przepisać 1 linijke:
Unknown tag 0x2 length 1
Ostatnio edytowany przez godzio89 (2009-02-01 15:42:57)
Klawiszem ScrollLock powinno dać się zatrzymać napisy.
Ok temat nieważny, bo pobrałem z internetu jeszcze raz wersje net install i się wszystko zainstalowało. Zainstalowałem Xorg, kde-core pl. Teraz jeszcze muszę pomęczyć się z zainstalowaniem sterowników do mojej karty graficznej: Ati xpress 1250.
Strony: 1