Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
witam, to moj pierwszy post:
Co powinienem zrobic zeby zaktualizowac KDE 4.1 do 4.2 [z wszystkimi pakietami?]
Czy moge uzyc apt-get dist-upgrate?
Witamy,
możesz powiedzieć coś więcej o swoim Debianie -- jaka gałąź, z jakiego repozytorium masz obecne 4.1?
PS Przeniosłem do nowego wątku.
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-01-23 08:54:59)
miło mi :)
Debian 5.0 sid 32bitowy
w sumie z tego co rozumiem to jest u mnie na tej zasadzie, ze przy uzyciu samego apt-get ciagnie mi z etch'a a dodajac -t experimental ciagnie z sid'a
a 4.1 mam z 'deb http://ftp.cz.debian.org/debian/ experimental'
herr_strus napisał(-a):
w sumie z tego co rozumiem to jest u mnie na tej zasadzie, ze przy uzyciu samego apt-get ciagnie mi z etch'a
Ściągnie z sida.
Chyba, że faktycznie masz w /etc/apt/preferences ustawiony etch jak odomyślny (wątpię).
herr_strus napisał(-a):
a dodajac -t experimental ciagnie z sid'a
To pociągnie z experimental.
herr_strus napisał(-a):
a 4.1 mam z 'deb http://ftp.cz.debian.org/debian/ experimental'
Czyli masz sid+experimental.
Nieoficjalne snapshoty KDE 4.2 znajdziesz na http://kde42.debian.net/ (przeczytaj FAQ!). Zaznaczam, że osobiście z tego nie korzystałem, nie biorę żadnej odpowiedzialności za ew. problemy. ZTCW ktoś korzysta(ł), może się wypowie.
Super. Tylko mam jeszcze pytanie, za pomocą jakich komend mogę to zrobić?
nie wiem czy jak zadajesz takie pytania, powinieneś aktualizować kde
ja mam 4.2 i działa mi bardzo dobrze ale na początku musiałem trochę kombinować z pakietami i ustawieniami ;)
no miałem podstawowe pytanie: jak je zainstalować. tyle. fakt jestem poczatkujacy w temacie :).
nie jestem pewuen czy przez: apt-get -t experimental install kde4
z pozniejszymi pakietami sobie juz jakoś poradzę. Chce teraz zaktualizować, przetestować. Jak wyjdzie finalna wersja, wyczyszcze system i postawie sobie wszystko na nowo od początku na tip-top.
więc będe bardzo wdzięczny za pomoc i wskazówki.
Ostatnio edytowany przez herr_strus (2009-01-23 16:17:20)
-t UNRELEASED
znalazlem w koncu wolna chwilę, a tutaj takie cos:
Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe Nie udało się zainstalować niektórych pakietów. Może to oznaczać, że zażądano niemożliwej sytuacji lub używasz dystrybucji niestabilnej, w której niektóre pakiety nie zostały jeszcze utworzone lub przeniesione z katalogu Incoming ("Przychodzące"). Następujące informacje mogą pomóc rozwiązać sytuację: Następujące pakiety mają niespełnione zależności: kde4: Wymaga: kdeadmin (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: kdeartwork (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: kdegraphics (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: kdeedu (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: kdegames (>= 4:4.1.96) ale 4:3.5.10-1 ma zostać zainstalowany Wymaga: kdemultimedia (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: kdenetwork (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: kdeutils (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: kdepim (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: kdeplasma-addons (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Poleca: kdeaccessibility (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Poleca: kdesdk (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Poleca: kdetoys (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany Poleca: kdewebdev (>= 4:4.1.96) ale nie zostanie zainstalowany E: Pakiety są uszkodzone
i jestem w kropce.
Strony: 1