Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
chciałem ustawić logrotate, żeby codziennie zaczynał nowego loga. Dodałem odpowienią konfigurację do logrotate.d, ale i tak nie działa jak trzeba.
Dodana konfiguracja:
/var/log/cisco/*.log { create 640 root logadmin nocompress missingok daily rotate 180 size 1M }
A to co dostaję, jak wywołam logrotate ręcznie
... rotating pattern: /var/log/cisco/*.log 1048576 bytes (180 rotations) empty log files are rotated, old logs are removed considering log /var/log/cisco/cisco-remote.log log does not need rotating ...
przy czym opcję ustawiłem wczoraj, więc log powinien zostać 'przekręcony'...
a jaki ma rozmiar bo tak na moje oko to ten wpis mowi sprawdzaj codziennie i przekrecaj gdy wiekszy niz 1MB
hmmm,
rozmiar mniejszy niz 1M na pewno. myslalem ze ta opcja dziala tak. ze jak mam ustawione np "monthly", a po tygodniu log bedzie wiekszy niz 1M to on go wtedy i tak "przerkęci", czy nie?
glowy nie dam, a w dokumentacji mi sie nie che sprawdzac, ale wydaje mi sie ze wlasnie na odrwot ... zobacz doswiadczalnie ...
Strony: 1