Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. Ściągnąłem oficjalne sterowniki ze strony intela, są one w formacie tar.gz. Skopiowałem archiwum do /usr/src/ i tam rozpakowałem, problem jednak pojawia się przy próbie ich instalacji.
Następnie po wpisaniu ./install.sh uruchamia się pseudograficzny instalator:
po wciśnięciu entera:
oraz po wybraniu 1
jestem dość początkującym użytkownikiem linuksa, proszę o pomoc gdyż nie mam pomysłu jak to rozwiązać, a na google też nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi.
Ostatnio edytowany przez Kaczak (2008-12-27 13:53:58)
Do czego Ci te sterowniki?
Zwrociłeś uwagę na ich datę?
Ja myślę ze one wszystkie są w kernelu w o wiele wiele nowszych wersjach.
Myślę, że niepotrzebnie bawisz się w te sterowniki..
Lepiej skompilować nowsze jądro z obsługą Intela lub zainstalować repowe (jakieś nowsze bo nie wiem jakie posiadasz) i zainstalować z repozytorium sterowniki do kart intelowskich:
aptitude install xserver-xorg-video-intel
Ilin: Sterowniki są do karty graficznej, ściągnąłem aktualne ze strony intela, lecz być może masz rację
kodzik: po wrzuceniu aptitude install xserver-xorg-video-intel, aptitude wyrzucił mi:
0 do zaktualizowania, 0 do instalacji, 24 do usunięcia :P
A debiana mam testing, grafika działa, tylko sądziłem, że oficjalne sterowniki może coś pomogą, ale skoro tak to chyba porzucę pomysł z instalacją ich ;)
Dla kart intela nie ma potrzeby instalacji innych sterowników poza tymi co są w repo.