Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Mam 2 pytanka
1. Czy warto kierować spam do jakiegoś folderu i przeglądać go czy raczej darować to sobie?
2. Jak przekierować spam np. na konto administratora serwera pocztowego tak by tylko on go mógł przeglądać?
Nie chcę zaśmiecać skrzynek użytkowników, a wiadomo może trafić się dobry e-mail oznaczony jako spam.
Czytałem tu na forum o procmail, ale ludzie już go nie polecają bo nie jest rozwijany, z czego innego można by było skorzystać? Maildrop ?
Będę bardzo wdzięczny za podzielenie się informacjami z czego Wy korzystacie i podanie jakiegoś przykładu .
Dzięki
Redelek
Ja wiadomości oznaczone jako spam zostawilbym userom do przerobienia, niech sami decyduja. Zamarkowac w temacie jako spam i zostawic userowi...
kayo napisał(-a):
Ja wiadomości oznaczone jako spam zostawilbym userom do przerobienia, niech sami decyduja. Zamarkowac w temacie jako spam i zostawic userowi...
A wiesz może jak go przekierować do folderu spam ?
Będę wdzięczny za pomoc
Redelek
np. tak (w ~/.procmailrc):
:0 *!From:.*icm.edu.pl *^X-Spam-Flag: YES mail/spam
polecam sprawdzanie na etapie kopertowym i nie przyjmowanie ... wtedy serwer nadawcy wie ze mail zostal odrzucony z powodu podejrzenia ze jest spamem ... i to jego a nie nasze zmartwienie co z tym zrobi ...
Ostatnio edytowany przez bercik (2008-12-15 15:25:40)