Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej!
Zdarza się komuś z Was (lub zdarzało), by Firefox po kliknięciu w link prowadzący do onet.tv po chwili zawieszał się? Ja - jeśli dobrze pamiętam - mam tak zawsze i nie mam pojęcia, co z tym zrobić :(
Zdarza się również (około 30% przypadków), iż Firefox zamyka się, gdy klikam w link do "Wiadomości" na ITVP :/
Proszę o pomoc.
Wejdź w top i zobacz co zżera procka. Mi się tak działo z flash'em na amd64 zainstalowałem ponownie i działa ;)
top nic nie mówi (przed chwilą był znów zwis, a pokazywało %CPU 0.3 dla gnome-cups-icon).
Jest również inne niekorzystne zachowanie. Gdy przechodzę z X-ów na konsolę przez CTRL+ALT+F1, to zwykle trwa 4-7 sekund, nim X-y się przełączą :-/
To chyba nie flash, bo na youtube śmiga.
A ja zapytam tak: chodzi ci o iceweasel'a czy firefoxa 3 czy jakąś inną wersję?? bo jeżeli chodzi o tego 1 to działy mi się rożne cuda począwszy od samoczynnego zamykania przeglądarki, poprzez pojawiające się jakieś puste okienka 5px:10px(ich wyłączenie także powodowały wyłączenie przeglądarki). Nie wytrzymałem i zainstalowałem ff3 i teraz jest ok.
Oooo! Wygląda na to, że mam Iceweasel'a :| Dzięki.
Ostatnio edytowany przez Blackhole (2008-12-01 07:09:36)
A co zrobić, by mieć Firefox'a a nie Iceweasel'a? (wiem, głupie pytanie)
W aptitude do paczki firefox wymagane jest iceweasel. Plik /usr/bin/firefox to link prowadzący do /usr/lib/iceweasel/iceweasel :-/ Co zrobić?