Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak skompilować Mplayer'a aby mi odtwarzał DVD ?
Aktualnie odtwarza mo poszczególne pliki vob ale osobno :(
Ja juz nie kompiluje odkąd mam paczki. Mam w nim odtwarzanie dvd, w menu DVD-> Open disc. Jeśli tego nie ma standardowo zobacz czy można włączyć taką opcje w: ./configure --help.
Ja kompilowałem według przpisu z tej strony i odtwarza DVD, tzn mam możliowść wyboru tytułów i rozdziałów.
Aktualnie odtwarza mo poszczególne pliki vob ale osobno :(
Jeżeli chodzi o odtwarzanie menu dvd to w dokumentacji wyczytałem, że takiego czegoś nie ma i chyba nieprędko będzie :( - poczytaj DOCS/HTML/pl/faq.html.
Sory za wtrynienie w temat
Ja juz nie kompiluje odkąd mam paczki.
Własne paczki?Czy jakies oficjalne?
są na marilat i gdzie indziej też, tylko mi fonty nie chodzą - mam "ż" zamiast polskich krzaczków, mimo że podaję ścieżkę do katalogu z fontami
Aha ja tez mialem stamtad paczke i tez byl problem z fontami i nietylko.Zreszta sam mi o tym moowiles ze takowe wystepuja:)
Paczke mozna sobie stworzyć w prosty sposób.
Po rozpakowaniu wydajemy polecenie
fakeroot debian/rules binary
jesli chcemy dodac jakis opcje które normalnie dodaje sie do ./configure to wtedy robi sie np cos takiego
DEB_BUILD_OPTIONS="--enable-gui --enable-menu" fakeroot debian/rules binary
jesli mamy zainstalowane wszystkie wymagane paczki(gdzies widziałem ich liste) to musi działać
FF - ja wiem jak się robi paczki :) można też użyć "checkinstall"
ale to jest temat poboczny - jak mówi Rumi - rozmywamy. Mnie chodzi o DVD.
Jutro sprawdze wasze sugestie
pozdro :)