Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2008-11-12 15:37:13

terefere - Członek DUG

terefere
Członek DUG
Serwis

port range overlapped

Zacznę prosto z mostu chciałem otworzyć porty (ed2k)na routerze Linksys WRT54GL, wersja oprogramowania to v4.30.11. Po ustawieniu portów otrzymuje komunikat jak w temacie i jest zonk. Jestem totalnie bezradny i nie wiem o co chodzi nigdzie indziej w konfiguracji routera nie mam żadnej wzmianki o portach które chcę otworzyć. Pytanie moje to jak sobie z tym poradzić?  Google szepce coś o wirtualnych serwerach ale ten router zdaje się nie posiadać czegoś takiego, zdaje sie ze bez zmiany oprogramowania nie da rady :| pytanie tylko za co się zabrać i jak :]

Z góry dzięki:
Totalnie Bezradny

Nigdy się niektórych rzeczy nie dowiesz, jeśli na niektóre pytania samemu sobie nie odpowiesz - STFW

#2  2008-11-13 21:30:40

terefere - Członek DUG

terefere
Członek DUG
Serwis

Re: port range overlapped

Nikt nie wie o co z  tym błędem chodzi i jak sobie z tym poradzić?

:/ zastanawiam się czy tu czasami nie chodzi o to że przed wgraniem nowego firmwaru nie zresetowałem ustawień do fabrycznych.

Nigdy się niektórych rzeczy nie dowiesz, jeśli na niektóre pytania samemu sobie nie odpowiesz - STFW

#3  2008-11-14 18:17:43

ba10 - Członek DUG

ba10
Członek DUG
Serwis

Nie wiem, będę strzelał ale czy nie powinieneś otwierać portów w zakładce Port Triggering zamiast w zakładce obok czyli Port range forward ?
Nie mam na swoim WRT54G już oprogramowania linksysowego by to sprawdzić więc nie sprawdzę.
Overlap czyli nakładanie, a może gdzieś pozaznaczałeś jakieś zakresy portów i się nachodzą jakieś dwa zakresy  tych portów ? Na przykład może pozaznaczałeś w Port Triggering i Port range Forward a powinieneś tylko w jednej opcji.

Ostatnio edytowany przez ba10 (2008-11-14 18:24:58)

"Jeżeli chcesz się nauczyć Linuksa, to pierwsze co musisz zrobić to odrzucić wszelkie przyzwyczajenia wyniesione z poprzedniego systemu. Twoja wiedza jest o tyle zgubna, że daje Ci poczucie że coś jednak wiesz — jednak w kontekście Linuksa prawdopodobnie nie wiesz jeszcze nic." Minio
Mój Blog, a później Tańczymy ;)

#4  2008-11-15 22:28:00

terefere - Członek DUG

terefere
Członek DUG
Serwis

Dzięki za pomoc, zdaje się że popełniłem obydwa z wymienionych przez ciebie błędów. Poustawiałem wszystko od nowa i jak na razie wydaje się wszystko w miarę dobrze chodzić :)

Stopka forum