Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Na początku chciałbym uprzedzić odpowiedzi w stylu: "wujek google twoim przyjacielem jest" bo już go o to pytałem - z marnym skutkiem :(
No więc przejdźmy do rzeczy. Czy jest możliwość aby kopiuj-wklej przypisać pod inny klawisz, lub pod dowolną ich kombinację (np windows+F1) Denerwuje mnie środkowy klawisz myszy z tego względu, że po zaznaczeniu tekstu wkleja mi do kilkukrotnie (np 2-3 z rzędu lub wklei pół, potem cały i drugie pół). Zastanawiałem się i szukałem info na temat zrobienia własnego menu kontekstowego do XTerma ale nic nie znalazłem :( Macie może jakieś pomysły? Muszkę mam wieloprzyciskową więc emulacja 3 przycisku raczej nie wchodzi w grę zwłaszcza że pozostałe klawisze z automatu (o dziwo) działają tak jak należy ;]
Odnośnie środowiska: Lenny-i386, Fluxbox 1.0.0+deb1-8, xcompmgr, i konsola to XTerm (innych nie używam ;])
Z góry wielkie dzięki za wszelkiego rodzaju wskazówki, pomoc, rozwiązanie, etc.
Tak ale shift+ins dziala tylko w obrębie XTerma(ów) ale już np nie wklei mi skopiowanego tekstu do FF czy do emacsa/leafpada i właśnie z tym chce sobie poradzić jakoś inaczej niż przez środkowy klawisz myszki
Jeżeli skopiuje coś w leafpadzie/FF czy innym okienku to ctrl+ins owszem wklei w konsoli czy w innym oknie ale kopiowanie jest wykonane albo przez ctrl+c albo przez kopiuj z menu kontekstowego
Ostatnio edytowany przez winnetou (2008-11-12 04:39:13)
No umnie dziala kopiowanie do FF opery do geany i innych tam Nie wiem czy to czytales
http://invisible-island.net/xterm/xterm.faq.html#how2_fkeys
Strony: 1