Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam. pracuje na laptopie p3 500 128ram 8mega grafiki. przenioslem sie wlanie na linuxa i gdy chce ogladnac film na pelnym ekranie pojawiaja sie przyciecia i zwonienia co uniemozliwia ogladanie filmu. niemialem takich problemow na win. ale nieche juz wracac do win . prosze o pomoc co nalezy zrobic?? wina lezy w sterownikach grafiki?? prosze o lopatologie
dorzuć opcje framedrop
probowalem juz ale to tez niezaduzo daje.
a dodam jeszcze ze wczesniej urzywalem tez knoppixa i niebylo tam takiego problemu.
grafika to ATI RADEON 8mg , xfree86 (fluxbox) , a w zakdladce video zaznaczone jest X11(Ximage/Shm)
Zmien w VIDEO na GL albo posprawdzaj jeszcze kilka innych trybów
Możesz też spróbować zainstalować jakieś sterowniki od karty graficznej (ale nie najnowsze) np u mnie na GeForce2 to idealnie chodzily stery od Nvidii 5336 a najnowsze to zamulały (np w grach było to widać strasznie)
grafika to ATI RADEON 8mg
na pewno radeon?? :>
ja mam procek 650 ale i tak 99% czasu chodzi zwwolniony do 500... karta ati mobility m1 (klon mecha64 dla laptopow) i nie mam najmnejszzych probelmoow z filmamii...
ja mam problem z rozjasnieneim mplayera, gamma jest na maxa i nie moge rozjasnic, jak rozjasnei systemowo to mplayer i tak jest ciemny(monitor ma na maxa jasnosc :] )