Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Po zainstalowaniu antywirusa Kaspersky przestały otwierać się strony w przeglądarce. Połączenie chyba jest bo Skype działa jest zielona ikonka czyli status aktywny.
Nie znam visty a chcę pomóc rozwiązać ten problem. Ma ktoś jakieś sugestie gdzie szukać.
Zaczęłam od wyłączenia firewala ale brak efektu dalej strony się nie otwierają. :(
Widocznie kaspersky coś blokuje. Jak wszytko działa ok bez kasperskiego to wiadomo w czym problem.
Ostatnio pierwszy raz siadłem na viscie u kumpla żeby mu coś zainstalować to z 5 minut szukałem jak tam usunąć niepotrzebne oprogramowanie hehe System nie do użytku jak dla mnie, tzn odzwyczaiłem się od zbędnego klikania.
figa napisał(-a):
Po zainstalowaniu antywirusa Kaspersky przestały otwierać się strony w przeglądarce. Połączenie chyba jest bo Skype działa jest zielona ikonka czyli status aktywny.
Nie znam visty a chcę pomóc rozwiązać ten problem. Ma ktoś jakieś sugestie gdzie szukać.
Zaczęłam od wyłączenia firewala ale brak efektu dalej strony się nie otwierają. :(
Sprawdz czy masz połączenie z netem poprzez wysłanie pinga np. :
ping onet.pl
Przejżyj restrykcje jakie są w Kasperskim. Zobacz co jest blokowane np. czy może nie jest czasem blokowana przegladarka internetowa. Niestety nie wystarczy "tylko" zainstalować program trzeba go też skonfigurować. Poczytaj manuala od Kasperskiego.
nie wiem czy to az tak wazne kumpel ma orginalna viste i zadnego programu antywirusowego juz od roku tak śmiga
pobiera tylko aktualizacje od producenta vista amd64 i zadnych problemów muli szarpie i inne tege typu
bo vista bardzo fajna jest!:)
a tak na serio, to pewnie i xp dobrze by chodzilo, gdyby sie wchodzilo tylko na np. wp.pl
Przepraszam, czy mogę się do wątku podłączyć ?? - nie warto zakładać nowego.
Ad rem... kumpel na Viście jak podłączył słuchawki, i nie wyłączyły się głośniki w laptopie. Gdzie to zmienić ? Czy uaktualnić sterownik audio ?
Strony: 1