Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Miałam w Ubuntu zainstalowaną paczkę gwenrename i z nautilus - action pod prawym klawiszem myszy wywoływałam ten program do masowej zmiany nazw plików.
Teraz w repozytoriach nie znalazłam tej paczki więc ściągnęłam deba ale nie mogę zainstalować. :(
Domyślnie otwiera się manager archiwów. a aptitude install pokazuje to
debian:/home/kiki# cd download debian:/home/kiki/download# aptitude install gwenrename_1.1-beta4-1_i386.deb E: Błąd składniowy /usr/share/aptitude/aptitude-defaults.pl:49: Po wartości występują śmieci Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Zapisywanie dodatkowych informacji o stanie... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Nie znaleziono pakietu, którego nazwa lub opis zawierałyby "gwenrename_1.1-beta4-1_i386.deb" Nie znaleziono pakietu, którego nazwa lub opis zawierałyby "gwenrename_1.1-beta4-1_i386.deb" Następujące pakiety zostaną USUNIĘTE: libgda3-3{u} libgda3-bin{u} libgda3-common{u} libgdl-1-0{u} libgdl-1-common{u} libgdl-gnome-1-0{u} libgtkspell0{u} python-eggtrayicon{u} python-gnome2-extras{u} 0 pakietów aktualizowanych, 0 instalowanych, 9 do usunięcia i 0 nie aktualizowanych. Do pobrania 0B archiwów. Zwolnione po rozpakowaniu: 9023kB. Kontynuować? [T/n/?] n Przerwane.
Zamiast instalować mi pakiet to próbuje coś odinstalować o co nie prosiłam. Paczka na pewno jest w katalogu bo nazwę nawet nie przepisywałam tylko wkleiłam.
O co tu chodzi ? i jaki wprowadzić domyślny program do otwierania żeby mi się zgłaszał od razu program instalujący do obsługi paczek .deb. ?
figa napisał(-a):
i jaki wprowadzić domyślny program do otwierania żeby mi się zgłaszał od razu program instalujący do obsługi paczek .deb. ?
graficznie? prawdopodobnie gdebi masz na myśli
tekstowo wyżej urug napisał
Strony: 1