Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, zaczynam sie uczyć pythona z wykożystaniem biliotek GTK (pyGTK). Aby czobaczyć jak to wszystko wygląda poszukałem sobie jakiś przykład w internecie. Znalazłem w internecie taki przukład http://pl.wikipedia.org/wiki/PyGTK
import gtk class HelloWorld(gtk.Window): def __init__(self): gtk.Window.__init__(self) self.connect("delete_event", gtk.main_quit) self.set_border_width(10) self.set_title("Hello World!") button = gtk.Button("Press me") button.connect("clicked", self.button_pressed_cb) self.add(button) def button_pressed_cb(self, button): print "Hello again - the button was pressed" if __name__ == "__main__": win = HelloWorld() win.show_all() gtk.main()
bo wykonaniu python gtk.py wywala mi następujące błędy:
jigaboo@localhost:~/python$ python gtk.py Traceback (most recent call last): File "gtk.py", line 1, in <module> import gtk File "/home/jigaboo/python/gtk.py", line 3, in <module> class HelloWorld(gtk.Window): AttributeError: 'module' object has no attribute 'Window' jigaboo@localhost:~/python$
Najdziwniejsze że wszystkie aplikacje pisane w pythonie takie jak Deluge czy Gajim chodzą mi bez problemu O_o
Mam poinstalowane python-gtk2
Pozdrawiam
Nazwa twojego pliku jest taka sama jak nazwa modułu. Biężący katalog jest jako pierwszy w zmiennej sys.path i plik importuje sam siebie. Plik z rozszerzeniem .pyc też skasuj. :)
Dziękuje ładnie :)