Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jednak będę składał komputer, opinie o Pavilionach(czesto odwiedzały punkt gwarancyjny) mnie trochę zraziły więc zrezygnowałem a Asusa M50SV-AS116C na którego byłem nastawiony wycofali ze sprzedaży. Tak więc składam VBI Compal JHL90, przydałoby się jeszcze dorzucić kartę bezprzewodową, tylko jaką ?
Tutaj jest lista dostępnych kart, którą byście polecali ?
EDIT:
Już wybrałem, wcześniej wyczytałem, że z kartami Intela nie ma problemów.
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2008-09-23 22:39:08)
Od siebie napisze jeszcze w tym temacie, żeby unikać jak ognia kart Broadcomu, bo są problemy ze sterownikami. Ponoć jajko 2.6.27 ma rozwiązać problem.
Ja mam kartę broadcom w lapku i chodzi na linuksowym sterze już od lutego (na ówcześnie bieżącym jajcu), wcześniej lapka nie miałem.
Ja mam lapka od grudnia, chodzi mi o sterownik b43 z którym poprzez Ceni i instalacje b43-fwcuttera jakoś sobie w Siduksie poradziłem ale wcześniej necik jedynie po kablu mi leciał. Z opinii na necie też idzie wyczytać, że broadcom nie cieszy się dużym zamiłowaniem, dlatego też ostrzegam :)
Patrzac w przyszlosc, to chyba chipset Atheros bedzie mial swietlana przyszlosc jesli chodzi o linuksa.
Atheros również obił mi się o uszy od jednego z forumowiczów.
Niestety nie było do wyboru, zresztą był intel który (jak wyczytałem) jest bezproblemowy.
Ostatnio edytowany przez sp3cu (2008-09-26 13:45:24)
No tak. Sterowniki do intela w wiekszosci sa juz w jadrze. Wystarczy wgrac jedynie firmware.
radziojedi napisał(-a):
No tak. Sterowniki do intela w wiekszosci sa juz w jadrze. Wystarczy wgrac jedynie firmware.
Myślę, że w przyszłym tygodniu dojdzie do mnie składak VBI JHL90 i będę się bawił :P