Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam problem z moim łaczem jest to wifi z pppoe, router postawiłem na Debianie 4.0 i działa jak trzeba, wdzwania się i przekierowuje połaczenie na LAN:
http://phpfi.com/275904
Ale krzaczy sie w miejscu kiedy włączę rtorrenta, kopete działa ale opera, firefox i reszta wywala błędy połaczenia.
Gdzie może byc problem??
Posze o wszelkie wskaówki.
Normalnie gdy wyłącze torrenty wszystko działa doskonale.
ogranicz ilość połączeń na torrent oraz szybkość pobierania i wysyłania, torrenty zapychają Ci łącze
Ograniczyłem ilości połaczeń i a prędkości ma tak ustawione żeby pozostało ok 10KB i w odwnloadzie i upladzie.
Czytałem też manual do iproutning i będe próbował jakos to poustawiac żeby torrenty miały najniższy priorytet i a programy jak pprzeglądarki i ssh miały pierwszeństwo.
Ma ktoś jakies rady? Nie chodzi mi tu o dzielenie łącza na kilka kompów ale o to by przeglądarki itp w sieci miały pierwszeństwo na torrentami.
pingi idą doskonale w granicach 10-34ms ( po tym jak wpadłem do firmy i zrobiłem wojnę że mi cs:s laguje nawet o 1 w nocy). Problemem też nie był mój routerek. A AccessPoint, są to dosc cienkie jednostki a nasilenie ruchu jest dośc spore w stosunku do ich możliwości więc jak wypadam z torrentami to ap zaczyna odpowiadac normalnie po jakimś czasie jak sie prędkości torrentów ustablilizują i połaczą się wszystkie trackery.
Wogule chyba zdali sobie z tego sprawe bo przedtem miałem ciągle uptime w pppstatus liczony w dniach, a teraz kilka razy na dobe ap sie rebootuje i wszystko jest ok.