Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2007-11-04 15:51:08

dziamdziak - Użytkownik

dziamdziak
Użytkownik

Problem z instalacją pdftk

Witam!

Chciałem zainstalować pdftk i wykorzystać go zgodnie z przepisem z dug'a.
Niestety apt krzyczy coś takiego:

Kod:

Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
  pdftk: Wymaga: libgcj7-0 (>= 4.1.1-12) który jest pakietem wirtualnym.
Resolving dependencies...
Nie można rozwiązać problemów z zależnościami!
Przerwane.

A mam zainstalowane:

Kod:

aptitude search libgcj
i A libgcj-bc                                                      - Link time only library for use with gcj
i A libgcj-common                                                  - Java runtime library (common files)
v   libgcj-dev                                                     -
p   libgcj-doc                                                     - libgcj API documentation and example programs
i   libgcj7-1                                                      - Java runtime library for use with gcj
i   libgcj7-1-awt                                                  - AWT peer runtime libraries for use with gcj
p   libgcj7-dbg                                                    - Debugging symbols for libraries provided in libgcj7-dev
p   libgcj7-dev                                                    - Java development headers and static library for use with gcj
i   libgcj7-jar                                                    - Java runtime library for use with gcj (jar files)
p   libgcj7-src                                                    - libgcj java sources for use in eclipse
i A libgcj8-1                                                      - Java runtime library for use with gcj
i A libgcj8-1-awt                                                  - AWT peer runtime libraries for use with gcj
p   libgcj8-dbg                                                    - Debugging symbols for libraries provided in libgcj8-dev
p   libgcj8-dev                                                    - Java development headers and static library for use with gcj
i A libgcj8-jar                                                    - Java runtime library for use with gcj (jar files)
p   libgcj8-src                                                    - libgcj java sources for use in eclipse

Przepraszam, że zadaje takie pewnie banalne pytania, ale jeszcze nie spotkałem się z tym problemem. Dodam że aptitude update && aptitude dist-upgrade nie pomagaja.

Edited 7-11-2007 00:55:

Dzięki uprzejmości kolegi Ryszarda problem został pośrednio rozwiązany.
http://qa.debian.org/debcheck.php?dist=lenny&package=pdftk

Edited 24-11-2007 13:13

Wyrzuciłem z systemu paczke  libgcj7-1 po czym sciagnolem paczke z etch'a teg samego pakietu tylko ze w wersji 7.0 i poszla instalacja pdftk. :]

Mam oczywiscie nadzieje ze nie popsuje mi zadnych zaleznosci taka zabawa.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez dziamdziak (2007-11-24 13:16:04)

Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Potrafię godzinami siedzieć i przyglądać się jej.

Stopka forum