Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2007-06-29 21:01:23

torpeda80 - Użytkownik

torpeda80
Użytkownik

Nieprawidłowy serwer lustrzany

mam nietypowy problem z instalacja debiana. zawsze staje na etapie gdy otrzymuje komunikat:
"Nieprawidlowy serwer lustrzany z archiwum.
Archiwum na wybranym serwerze lustrzanym jest albo niedostepne albo nieposiada poprawnego pliku Release.
Spróbuj innego serwera lustrzanego."

Jesli chodzi o inny serwer to juz probowalem i otrzymuje zawsze ten sam komunikat. plytka na pewno dobra bo instalowalem na innym kompie system i poszlo ok. z innej plyki instalowal system i tez mi to samo wyskoczylo.
mialem na kompie wczesniej zainstalowanego debiana  i mi wczesniej poprawnie wszysko wykrywal wiec nie wiem dlaczego teraz robi problemy. ustawienia sieciowe wykrywa przez dhcp z sukcesem wiec nie wiem dlaczego tak sie dzieje?

Za wskazowki z góry dziekuje

#2  2007-06-29 21:36:43

rychu - elektryk dyżurny

rychu
elektryk dyżurny

Re: Nieprawidłowy serwer lustrzany

którą wersję debiana instalujesz?

jako mirrory najbardziej polecam (w tej kolejności):
ftp2.de.debian.org
ftp.de.debian.org
ftp.ie.debian.org

linux regd. user #248790

#3  2007-06-29 21:59:17

torpeda80 - Użytkownik

torpeda80
Użytkownik

najpierw instalowalem stable z serwera ftp.pl.debian... , potem icm..., te ktore sa standardowo wpisane w opcjach instalotora. potem wziolem plytke z testing i tez polskie serwery sprawdzilem ktore byly wypisane podczas instalacji. wyskakuje zawsze ten sam komunikat.

#4  2007-07-01 13:57:52

torpeda80 - Użytkownik

torpeda80
Użytkownik

niestety nie pomoglo. wydaje mi sie ze to chyba sprawa sieci mimo ze dhcp wykryl siec. internetu nie mam. recznie bede probowal skonfigurwac siec. pozdrawiam

#5  2007-07-01 16:38:09

Kiera - Użytkownik

Kiera
Użytkownik

niestety nie pomoglo. wydaje mi sie ze to chyba sprawa sieci mimo ze dhcp wykryl siec. internetu nie mam. recznie bede probowal skonfigurwac siec. pozdrawiam

U mnie na dhcp byl ten sam problem. Jak wpisalem dane recznie to poszlo bez problemu.

#6  2009-06-27 14:46:26

ippo76 - fakam fszycho

ippo76
fakam fszycho
Serwis

Podnoszę.
instaluję i dostaję ten przezabawny komunikat.. poprzednio instalowałem z tej samej płyty i było ok...

ippo76@jid.dug.net.pl

Moja składka do ZUS = 2/3, moja składka do OFE = 1/3;
Stan mojego konta w ZUS = 2XYZ, stan konta w OFE = 3XYZ.

Stopka forum