Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1

Członek DUG

Może wie ktoś z Was coś na temat szkoleń (takich kilkudniowych) z zakresu serwerów linuxowo-unixowych, cisco , windows itd. Chodzi mi o te dofinansowywane przez unię. Siedzę w mojej firmie już kilka ładnych latek i wysyłają mnie tylko na takie jednodniowe z zakresu bezpieczeństwa danych i nic więcej a wiem że nie będę siedział tu do końca życia.
Chce się troche doszkolić może ma ktoś jakieś namiary na takie szkolenia.

Członek DUG
O szkoleniach już gdzieś temacik był w każdym bądź razie zerknij może tutaj Jakiś rok temu były jakieś szkolenia cisco dofinansowywane ale nawet nie pamiętam linka w tej chwili.
Zerknij sobie też do Zeto.

Użytkownik

A co powiecie o kursach Cisco (4 semestry)? Warto? Nie mówię o późniejszym komforcie machania komuś papierkiem przed oczami, mam raczej na myśli umiejętności.

Członek DUG

Pewnie że warto tylko ja szukam takich dofinansowanych ze środków unijnych bo wiem że jak zgłosze się z tym do szefa (chodzi mi o zwykłe płatne szkolenia) to napewno mi pozwoli ale jest problem bo chyba będę musiał podpisać taki kwitek że przez jakiś okres mniej więcej 3 lat nie odejdę z firmy. A ja nie lubię być związany takim kwitem.

Pan inż. Cyc

A jaki poziom w certach microsoftu Cię interesuje?

Członek DUG

Interesują mnie takie certyfikaty żeby było czym podeprzeć Cv. Zawsze o to pytają ja mam certyfikaty ale takie że można się podetrzeć a nie podeprzeć.
Mój kolega pracujący na poczcie własnie ostatnimi czasy jeździ na takie szkolenia ale organizuje im to poczta. koszt szkolenia dla pracodawcy to chyba 20% resztę pokrywa unia.

Pan inż. Cyc

Szkolenie nic samo Ci nie da jeśli chcesz mieć certy microsoftu. Ponieważ tutaj musisz zdać egzamin (nie jest wymagane "odbębnienie" szkolenia), ale z tego co pamiętam egzaminy nie są refinansowane.
Aby zdobyć "Proffessionl" wystarczy że zdasz jeden egzamin (wyjątek dotyczy jakiś dwóch, ale nie pamiętam ich teraz).
A co masz to "europejskie prawko jazdy na komputer" czy jak sie to nazywa? :)

Członek DUG

Może się komuś przyda
http://www.darmoweszkolenia.pl/

Członek DUG

Wrzuciłem na ftp-a duga sporo materiałów dotyczących egzaminów z linuxa i cisco. Jest tam taki programik pod windę "boson" jest to test, tyle że po angielsku . Ale sporo można się nauczyć.

Członek DUG
Boson juz jest wrzucony przez kami w dziale cisco ;) ja moge dorzucic PacketTracera 4.01 w sumie zaraz to zrobie ;)
Edytka :
Jest tez fajna stronka po polsku która kiedys zapodawałem na forum ale dam jeszcze raz : ciskacz

Pan inż. Cyc

Jak będę po egzaminach ze ścieżki w2k3 to wyskrobie coś, ale na razie to sesja :]
BTW: jak coś mogę powrzucać trochę śmiecia do egzaminów na NT, w2k, w tym mam gdzieś zestawy egzaminatorskie (nie pytać skąd ;] )

Członek DUG

Wrzuciłem na ftp-a duga sporo materiałów dotyczących egzaminów z linuxa i cisco. Jest tam taki programik pod windę "boson" jest to test, tyle że po angielsku . Ale sporo można się nauczyć.
O bosonie nie zawsze mówią dobrze, ale warto IMHO spojrzeć na to.
Co do szkoleń np w woj. opolskim są organizowane: http://www.math.uni.opole.pl/cisco/rekrutacja.php

Pan inż. Cyc

BaB:
:D
Czas świętować chyba ;]

Członek DUG
Nie mogłem strony namierzyć ( chodzi o dofinansowanie z unii ), aż przypadkiem jak buszowałem po necie znalazłem :
http://www.cisco.com/global/PL/solutions/smb/learning/index.shtml
http://www.epracownik.edu.pl/cps/rde/xchg/pi
może się przyda :)

Użytkownik

A czy ktoś może zapodać dane tego ftpa?
Członek DUG
Jesli chcesz pomachac tylko papierkiem to polecam stadion 10-lecia w W-wa.
A tak na powaznie samo CCNA z CISCO Ci nie wystarczy CCNA masz 4 semestry, ale do Examu mozesz podejsc bez NetAcad. Wystarczy sie umowic z regionalna Akademia Cisco w Twoim regionie. Jesli na powaznie myslisz o Cisco to po CCNA zrob sobie przynajmnej NS (dwa semestry ostrej jazdy bez trzymanki) :)
Pozdrawiam :)

Użytkownik
jeżeli chodzi o podstawy cisco w praktyce do niezły jest do tego dynagen+dynamips, troszkę na początku trzeba się pobawić, ale ma się prawdziwe CLI cisco 7200, można stworzyć kilka routerów, połączyć je w sieć, popiąć do sieciówki komputera i przez to np robić routing, a poza tym jest w repo, potrzebne są tylko obrazy ios-a
Członek DUG
Jak bedziesz chcial jakies materialy z CCNA i NS to pisz mi na PW :)
A jesli masz pytania co do CISCO to pisz w tym temacie to postaram Ci sie w miare moich mozliwosci pomoc :)
Pozdrawiam :)

Członek DUG

No i jadę na jedno z ich szkoleń :)
Ale bedę mądry:)
http://www.eduportal.pl/CDP_szkolenia/Opis/Szkoleni … p;sid=MS+2823
Strony: 1