Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
wiec tak...
gadamy o różnych ciekawych mniej lub bardziej rzeczach (tutaj szczerze mam na myśli nawet DUGowe repo...) bardziej lub mniej przydatnych... - spoko :)
a może uruchomić serwer Jabbera w domenie dug.net.pl ??
powiem szczerze że mój na który narzekać nie mogę a na którym od dawna jestem ma się całkiem dobrze gdyby nie to że ostanio ma długie czasy off-line :( coś sie sieć na UMCSie wali i serwer leży ;|
dug.net.pl chodzi widzę w miarę stale a domena ładna :)
co do transportów wielkich wymagań nie mam (aby był do ICQ i już starczy)
co myślicie o pomyśle??
i jako uzerzy i jako administrujacy tym wielkim naszym małym światem ;)
jestem za lecz nie do mnie nalezy ostateczny glos:)
ogolnie jestem za tym zebysmy wszyscy wymienili sie JID'ami zeby miec kontakt rowniez poza forum :)
Jabber to prężnie rozwijający się protokół i nie tylko, co najważniejsze otwarty. Jestem jak najbardziej "za" tym pomysłem.
szemu nie. mjó już konwertuje znajomych na psi+jabber, ja bym był nawet za. swoją drogą 97% czasu spędzonego na IM to w moim wypadku i tak tylko gg, a i tak czas spędzany na IM to jakieś 10-15% overall, więc... anyway, jestem za.
kiedyś była ta sprawa dyskutowana na #errorze :)
i coś tam wydyskutowane zostało?? ;)
nie zostało powiedziane "nie" (choć też jednoznacznie "tak" nie zostało powiedziane), ale akurat chyba sesja była i tak jakoś... ;)
Niestety niektórych moich znajomych nie da się przekonać do jabbera, ale osobiście używam tego protokołu. Transport gg dla tych którzy nie mogą/nie chcą pozbyć się gg i jest lux.
Ja jestem jak najbardziej za. Czekamy na opinie zarządu teraz :)
Jeśli by ruszyło to od razu przenoszę się z autocomu.
Jak najbardziej za.
Jeśli by ruszyło to od razu przenoszę się z autocomu.
Jak najbardziej za.
Podpisuję się pod tym rękami i nogami [;
peace
Dla mnie to tez bylaby swietne okazja, zeby przerzucic sie na jabbera.
ja tez bym sie chetnie przerzucil na dug'owy serwer jabbera
Bodzio po prostu chce, jak w dobrym kryminale, zbydować napięcie. a kiedy już będziemy na skraju wytrzymałości nerwowej napisze nam, że wszystko już gotowe ;)