Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wiadomość jest świeża (piszę ja po niecałych 4 godzinach od ukazania się jej na Linuxnews.pl) więc parę pytań co do tego tematu:
1. Czy skoro Sarge został zamrożony, to nadal mogę ściągać sobie do niego update'y nie zmieniając jego statusu z testing na inny?
2. Jak przejść na następnego Debian'a (o nazwie kodowej "Etch"), który tak jak teraz "Sarge" będzie wersją testową (czyli tak, żebym miał nadal wersję testową)?

Członek DUG

Ad. 1 - aktualizacji teraz będzie pewnie niewiele tylko niezbędne poprawki. Jak w sources.list masz wpisy "testing" to tak będzie się działo do wydania sarge (przejścia w stable) - potem będzie ich trochę ;-).
Ad. 2 - jak masz wpisy "testing" to nic, jak kryptonim to zmień wpis na testing (to polecam jak chcesz zawsze mieć dystybucję testową)

matka przelozona
ze wzgledu ze ja zaczynalam od debiana 1.0 a jak mialam neta to od poptato to sprawa jest taka jak sarge sie zamrozi to przez pol roku kozystac z tego stable a puzniej przejsc na testing...